Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2016 » Травень » 6 » За Естонією росіяни стежать за допомогою дронів й можуть сканувати дані про користувачів мобілок - ЗМІ. ВІДЕО
11:48
За Естонією росіяни стежать за допомогою дронів й можуть сканувати дані про користувачів мобілок - ЗМІ. ВІДЕО


 

Спільне розслідування естонських та норвезьких фахівців про використовувані спецслужбами РФ методи збору конфіденційних даних на території Естонії вже не один день поспіль є "темою номер один" в ЗМІ цієї країни.

Стурбованість громадськості викликають припущення про те, що засоби, які використовуються росіянами стосовно військових цілей, так само можуть бути задіяні по відношенню до цивільного населення.

Підставою для занепокоєнь естонців слугує матеріал моніторингового порталу AldRimer.No, котрий супроводжується відповідним 8-хвилинним документальним відео.

Як зауважують норвезькі аналітики, вони насамперед посилалися на дані, отримані НАТО від естонської Поліції безпеки (КаПо). Це цілий масив відомостей про технічну активність російської військової розвідки, а також окремих представників її агентури всередині країни, зафіксованих під час проведення серії військових навчань Північноатлантичного Альянсу протягом квітня поточного року.

Зокрема, КаПо надала НАТО рапорт у зв'язку з недавніми штабними навчаннями Trident Jaguar, які відбулися з 20 по 27 квітня в Естонії, пише портал.

"За останні два дні (навчань - ред.), зокрема 22 квітня, дрони були помічені біля авіабази Емарі, а також поблизу військової бази на південному сході", - значиться в рапорті.

КаПо підозрює, що дрони могли використовувати російські спецслужби. Польоти відбувалися як вдень, так і в темну пору.

Згідно з рапортом, свого часу Свен Міксер, коли перебував на посаді міністра оборони, дав розпорядження стріляти по дронам, які будуть помічені біля авіабаз Емарі й Еаметса.

У документі йдеться про один інцидент, який стався біля авіабази Емарі. Тоді в дрон було зроблено 55 пострілів. Однак збити літальний апарат не вдалося.

Як йдеться у матеріалі, якщо ці дані підтвердяться, то це означає, що російські спецслужби "вже діють на території Естонії".

Прес-секретар КаПо Гарріс Пуусепп своєю чергою говорить, що Поліція безпеки не повинна публічно говорити про можливе міжнародне співробітництво зі своїми партнерами. Однак він нагадав, що КаПо в своєму щорічнику писала про потенційну загрозу з боку Росії, передає Delfi.

Як повідомлялося, в квітні в Естонії також відбулися найбільші в світі кібер-навчання НАТО.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 1191 | Дата публікації: 06-05-2016 | Додав: adminA | Теги: росіяни, Естонія, сканування, дрони, мобілки, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]