Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2014 » Січень » 20 » За допомогою рибальської сітки будуть виловлювати космічне сміття
23:21
За допомогою рибальської сітки будуть виловлювати космічне сміття




Космічне сміття будуть виловлювати за допомогою рибальської сітки

У космосі будуть виловлювати сміття за допомогою величезної магнітної рибальської сітки. Інженери звернулися до рибалок, щоб захистити планету від падіння космічного сміття.

На навколоземній орбіті наразі літає більше 22 тисяч частин космічного сміття, зокрема: старі неробочі супутники, частини ракет-носіїв, що рухаються з великою швидкістю на висоті 800—1400 км від Землі. Весь цей метал, маса якого близько 5 тис. тонн, — велика загроза будь-яким космічним апаратам. Космонавти, як повідомляється, скоро втратять можливість безпечно вилетіти в космічний простір через це сміття, або, що ще гірше, воно почне падати на Землю, пише «Амур.інфо».

Співробітники японського Агентства космічних досліджень повідомили, що разом з компанією Nitto Seimo, що виготовляє рибальські снасті, розробили електродинамічний трал — сітку завдовжки 300 метрів і завширшки 30 см. Вона сплетена з найтонших сталевих та алюмінієвих ниток. Один із кінців сітки прикріплять до одного з неробочих супутників, що рухаються в скупченні космічного сміття.

Електрострум, що виникає в проводах сітки під час перетину ліній магнітного поля планети, створить вторинне магнітне поле і статичний електричний заряд, які здійснюватимуть уповільнювальний вплив на частини сміття в космосі. Траєкторію руху супутника з тралом визначать так, щоб уповільнювальний вплив трала направив сміття ближче до Землі, і там він згорить, коли увійде в щільні шари атмосфери.

Нині японські фахівці розробляють супутник, який може тягнути за собою електродинамічну мережу. Агентство планує відправити його в космос 28 лютого 2014 року. Якщо японська модель виявиться працездатною, то робочий варіант електродинамічного трала запустять близько 2015 року.



За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 1579 | Дата публікації: 20-01-2014 | Додав: adminA | Теги: виловлювати космічне сміття, допомогою рибальської сітки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]