Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2017 » Квітень » 10 » Вулкани могли допомогти появі життя на Марсі - астрономи
22:49
Вулкани могли допомогти появі життя на Марсі - астрономи


Американські і британські дослідники показали, що вулкани на Марсі могли створити відповідні умови для життя мікроорганізмів.

Імовірно, коли вулкани Марса були більш активними і вивергали сірку й окис вуглецю, вони мали визначальний вплив на атмосферу Марса.

Ці вулкани могли фактично створити середовище, в якому мешкали стародавні марсіанські мікроби. Нова модель, що визначає діапазон вулканічних вивержень показує, що атмосфера Марса могла бути зроблена безкисневою, але при цьому - придатною для життя мікробів.

"Ці результати означають, що на давньому Марсі могли бути періоди, коли вулканічне газовиділення підтримувалося на достатньому рівні. Це важливо з точки зору астробіології, оскеільки умови розрідженої, бідній киснем атмосфери імовірно важливі для появи життя. Такі умови, ймовірно, добре підходять для синтезу пребіотичних органічних сполук, таких як амінокислоти, а тому роблять можливим виникнення життя", — відзначають автори роботи.

Вчені зазначають, що ще у 1950-х роках було доведено, що в умовах розрідженої атмосфери та при наявності води в рідкому стані електричні розряди можуть провокувати утворення складних органічних сполук.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 1116 | Дата публікації: 10-04-2017 | Додав: adminA | Теги: Вулкани, астрономи, поява життя, марс | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]