Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2019 » Квітень » 17 » Все про історію виникнення стабілізаторів напруги
11:02
Все про історію виникнення стабілізаторів напруги


 

Чи можливо уявити сучасне життя без використання електроенергії? Ні! Лінії електропередач встановлено навіть у віддалених від мегаполісів населених пунктах. Але місцевих жителів не завжди влаштовує якість електроенергії з точки зору напруги. Особливо це болюча проблема невеличких селищ та маленьких сіл. На жаль, перепади стабільності подачі електроенергії трапляються й у великих містах.

Насправді ситуація парадоксальна: технічний прогрес стрімко йде вперед, але проблеми щодо стабільності напруги живлення не викорінюються. Питання в тому, що здебільшого, особливо на периферії, подача електроенергії здійснюється з використанням старих ЛЕП, які були розраховані на більш низький рівень навантаження, ніж той, якій існує тепер, коли й у приватних помешканнях, і на підприємствах користуються великою кількістю нової техніки, яка споживає електроенергію.

Коли можливі перепади напруги?

Наприклад, в період масового ввімкнення побутової техніки мешканцями багатоповерхівок ввечері, коли люди повернулися з роботи додому: у кожній квартирі працює телевізор, комп’ютер, пральна машина, праска, мікрохвильова піч та ін. Це, звичайно, призводить до перепадів напруги. Ще один приклад: на загальній лінії раптом відбулося припинення споживання електроенергії з великим навантаженням, тому що закінчилася зміна на великому підприємстві – цілком вірогідний різкий стрибок напруги.

Але є дієвий вихід з такої ситуації: захистити своє майно від подібної небезпечної ситуації шляхом встановлення спеціального приладу – стабілізатора напруги 220 В.

Сучасна електромеханічна та електронна техніка дуже чутлива до таких перепадів, адже це призводить до некоректного функціонування пристроїв, провокує «скорочення їх віку», а головне, що трапляється нерідко, – до миттєвого виходу з ладу. І такі випадки небезпечні з точки зору виникнення пожежонебезпечної ситуації.

Якщо вам не хочеться стати постійним клієнтом фірми, що ремонтує побутові прилади чи регулярно витрачати кошти на придбання нової техніки, подбайте про встановлення приладу, що буде стабілізувати рівень напруги в електромережі.

Такі прилади призначені для захисту електрообладнання від перепадів напруги у електромережі: вони здатні трансформувати «пошкоджену» у стабільну напругу 220 Вольт.

Історична довідка щодо виникнення стабілізаторів електричної напруги

Перші електричні машини, що були спроможні генерувати змінний струм, з’явилися ще в часи винаходу магнітної індукції електричного струму. Так, подібні прилади були виготовлені англійським фізиком Майклом Фарадеєм у співпраці з французьким майстром Іполитом Піксі. Фарадей сконструював «прямокутник, що обертається», принцип дії якого ґрунтуватися на біполярності: кожен з активних провідник послідовно проходив ту частину площини, де магнітне поле діяло в протилежних напрямках.

Першу публічну демонстрацію найбільш потужної «альтернаторної системи» було влаштовано наприкінці ХIX ст. – у 1886 р. Презентація великого двофазного генератора змінного струму, побудованого Джеймсом Гордоном у 1882 р. у Британії. Модель раннього альтернатора була розроблена лордом Кельвіном та Себастьяном Ферранті. Цей пристрій міг виробляти перемінний струм частотою 100-300 Гц. Ніколою Теслою в 1891 р. був запатентований «високочастотний альтернатор», що міг працювати на частоті близько 15000 Гц.

Пізніше було винайдено багатофазні альтернатори. Наприклад, російський інженер Доливо-Добровольський у 1903 р. побудував найпершу у світі промислову трифазну електростанцію.

Сучасні виробники виготовляють широку лінійку моделей стабілізаторів напруги будь-якої потужності. Моделі відрізняються принципом роботи, але налаштовані на виконання однакових завдань – запобігати перепадам напруги, а також забезпечувати її стабільні показники.

Шукаєте надійний стабілізатор напруги для свого будинку, тоді переходіть і отримаєте додатково до 20% знижки! Більше https://prel.prom.ua/g2297455-stabilizatori-naprugi-5000


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 1010 | Дата публікації: 17-04-2019 | Додав: admin | Теги: Виникнення, напруга, стабілізатор, історія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]