Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 24-04-2024
Головна » 2015 » Жовтень » 26 » Вражаючий парад планет спостерігатимемо цього тижня
22:11
Вражаючий парад планет спостерігатимемо цього тижня


 

Цього тижня спостерігатимемо вражаючий парад планет

«Небесний трикутник» створять Венера, Юпітер та Марс.

Мешканці Землі матимуть можливість побачити у небі унікальний трикутник, який сформують Юпітер, Венера та Марс.$CUT$ Найяскравішою геометрична фігура з трьох планет буде близько ранку середи, 28 жовтня, пише Mashable.

Унікальне явище буде видимим у східній частині небосхилу й «трикутник» з планет матиме таку яскравість, що не потребуватиме спеціального обладнання. Передають, що Венера буде трохи більшою та яскравішою за Юпітер і розташовуватиметься неймовірно близько. Найбільш тьмяним у небі буде Марс, однак завдяки близькості до яскравих Венери та Юпітера його можна буде із легкістю ідентифікувати.

Всі три небесні тіла в ясну погоду будуть помітні навіть неозброєним оком. Шукати планети потрібно поряд із сузір’ям Лева. Також за допомогою бінокля можна буде розгледіти і чотири супутники Юпітера — Іо, Європу, Ганімед і Каллісто. Проте, щоб їх побачити, любителям астрономії знадобиться штатив.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 1449 | Дата публікації: 26-10-2015 | Додав: adminA | Теги: цього тижня, парад планет | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]