Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 23-04-2024
Головна » 2016 » Липень » 21 » Впливає на Сонячну систему планета Х
18:28
Впливає на Сонячну систему планета Х


 

 

Гіпотетична Планета Х, яка, як вірять астрономи, обертається навколо Сонця десь на задвірках Сонячної системи, робить на нашу зоряну систему найсерйозніший вплив. Наприклад, її існуванню обумовлений нахил площини Лапласа, пише видання New Scientist, на сторінках якого з’явилося присвячене таємничому небесному тілу дослідження.

В ході свого дослідження вчені вивчили динаміку чотирьох планет-гігантів Сонячної системи, серед яких Юпітер, Сатурн, Уран і Нептун. Кожна з планет робить внесок в загальний вектор кутового моменту Сонячної системи, який перпендикулярний площині Лапласа.

За інформацією видання New Scientist, астрономи вивчили вплив Планети Х на поточну динаміку Сонця і гігантів. Виявилося, що воно пояснює нахил в шість градусів між площиною Лапласа і площиною сонячного екватора.

Побудована вченими аналітична модель описує величину нахилу в залежності від маси, ексцентриситету, великої піввісі орбіти Планети Х і характеристик гігантів. Раніше до подібних висновків дійшли вчені Елізабет Бейлі, Контантін Баригін і Майкл Браун з Каліфорнійського технологічного інституту (США).

Про можливе існування Планети Х за орбітою Плутона вчені повідомили на початку 2016 року. Нагадаємо, що Планета Х є гіпотетичною масивної транснептуновою планетою Сонячної системи.

Нові свідоцтва її існування були пред’явлені в січні 2016 року: авторами відкриття стали вчені, що представляють Каліфорнійський технологічний інститут. Відзначимо, що в даний момент є лише непрямі докази існування таємничого об’єкта, безпосередньо виявити його поки не вдалося.

До речі, нещодавно інша команда дослідників відкрила світу свої висновки щодо того, де слід шукати Планету X. Проводячи аналогію з ранніми оцінками, область пошуків звузилося.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 1216 | Дата публікації: 21-07-2016 | Додав: adminA | Теги: Сонячна система, Вплив, Планета Х | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]