Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2013 » Квітень » 2 » Вплив на розвиток типу ракових пухлин
19:48
Вплив на розвиток типу ракових пухлин



Фахівці виявили, що впливає на розвиток одного з типу ракових пухлин

Більшість методик лікування ракових захворювань, відомих на сьогоднішній день, наносять значну шкоду здоровим тканинам організму. Однак останні дослідження, авторами яких стали фахівці з лабораторії Університету Рокфлера, дозволяють зробити висновки про те, що є можливість впливу не стільки на ракові клітини, скільки на механізм, який приводить до їх розвитку.

Основою для роботи стала теорія про зв'язок мутуючих білків гістонів та рідкого типу раку стволу мозку у дітей. У взаємодії з клітинами ДНК гістони виробляють речовину хромосом (хроматин). Це стосується гістона НЗ і призводить до заміни амінокислоти лізину на метионин. В результаті такого явища подавляється активність відповідного гену.

Зазвичай такий перебіг подій відбувається у разі збою у метиліруванні (приєднанні метальної групи).

Аналіз ракових пухлин виявив, що на мутаційні гістони приходиться близько 3,6% - 17,6% від усього обсягу НЗ. У випадках мутації знижується показник метилірування нормальних гістонів.

Метилірування нормальних гістонів НЗ, в свою чергу, впливає на зниження активності генів, котрі відповідають за ріст клітин. Коли метилірування не відбувається, гени починають працювати і зрощують пухлини.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 1573 | Дата публікації: 02-04-2013 | Додав: adminA | Теги: розвиток типу ракових пухлин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]