Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2014 » Січень » 21 » Вплив на креативне мислення фізичних навантажень
23:07
Вплив на креативне мислення фізичних навантажень



Вчені з Нідерландів прийшли до висновку, що постійні заняття фізичними вправами впливають на креативне мислення.

За словами вчених, безліч досліджень, які були проведені, доводили позитивний вплив фізичних вправ на креативне мислення, але вчені з Нідерландів порахували ці докази непереконливими. Вони вирішили провести власне дослідження, в якому хотіли перевірити вплив фізичних навантажень на конвергентне і дивергентне мислення. Дивергентне мислення характеризується пошуком різних варіантів вирішення однієї проблеми, а конвергентне, навпаки, пошуком тільки одного правильного рішення.

Для свого дослідження психологи вибрали 96 осіб, яких поділили на тих, хто регулярно займається фізичними вправами, і тих, хто їх уникає. Вчені надали учасникам тест на дивергентне мислення, в якому вони повинні були придумати способи застосування предметів, які їм показували. Оцінювалася оригінальність даних відповідей. У тесті на конвергентне мислення учасникам називали по 3 слова, для яких потрібно було знайти щось спільне. Одна половина кожної групи робила завдання під час занять на велотренажері, інша половина - після занять.

На консультації психолога підбивалися підсумки тесту, в результаті найкращі результати в тесті на дивергентного мислення показали ті, хто регулярно займався спортом, причому саме та половина, яка робила завдання на велотренажерах. У другому тесті кращі результати показали ті, хто виконував завдання після занять, знову ж з групи любителів спорту.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 1588 | Дата публікації: 21-01-2014 | Додав: adminA | Теги: вплив на креативне мислення фізични | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]