Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2012 » Квітень » 29 » Volvo допоможе вибратись з - під води
10:10
Volvo допоможе вибратись з - під води




Компанія Volvo винайшла систему скла, яке саме розбивається

Компанія Volvo продемонструвала принцип роботи свого нового винаходу, системи REGS (Rescue Escape Guidance System). Вона дозволяє пасажирам і водієві вибратися з потопаючого автомобіля при неможливості відкрити двері. Окрім "підривання" скла, REGS забезпечить висвітлення виходу для найкращого орієнтування в екстреній ситуації, повідомляють "Автоновини".

Система складається з датчиків, що вимірюють тиск при потраплянні автомобіля в озеро чи річку. І якщо необхідно, то сенсори активують заряди для підриву скла. Для повного завершення випробувань REGS знадобиться один рік.

На даному етапі систему встановили на 29 поліцейських автомобілях Volvo в Нідерландах. Саме в цій країні минулого року потонуло 750 автомобілів, в результаті чого загинуло 50 осіб. Половина з них виявилася заблокована в машині, не змогла відкрити двері або розбити скло. За перші чотири місяці поточного року кількість загиблих з тієї ж причини сягнула 20 осіб.

Нагадаємо, що компанія Volvo представила в Женеві п'ятидверний хетчбек V40 з подушкою безпеки для пішоходів.




За матеріалами Новини науки
Категорія: Останні відкриття науки | Переглядів: 1913 | Дата публікації: 29-04-2012 | Додав: adminA | Теги: яке саме розбивається, скло | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]