Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 23-04-2024
Головна » 2012 » Серпень » 9 » Вночі у вихідні можна буде спостерігати зоряний дощ
10:15
Вночі у вихідні можна буде спостерігати зоряний дощ


Ищите где бы выгодно купить планшет в Днепропетровске онлайн, тогда мы советуем не тратить больше времени на поиски, а сразу же посетить сайт, на котором сможете это сделать. Кстати, найти его в Интернете можно по адресу portamix.com.ua.



Вночі 11-13 серпня, у зв'язку з проходженням Землі через метеорний потік Персеїди, в нічному небі можна буде спостерігати до сотні "падаючих зірок” на годину.

Як наголошується в повідомленні Всесвітньої метеорної організації, метеорний дощ почався 17 липня і триватиме до 24 серпня, але пік потоку припаде на 11-13 серпня.

Максимальну активність українці спостерігати не зможуть, тому що вона припадає на проміжок між 15:00 і 17:30 за київським часом, хоч і вночі можна буде спостерігати безліч падаючих метеоритів. У піковий час в небі можна буде побачити до 100 падаючих метеоритів на годину, які будуть пересуватися зі швидкістю 60 кілометрів на секунду.

Метеорний потік Персеїди - один з найдинамічніших, його активність від 70 до 1 тис. метеорів на годину. Простеживши за слідами метеорів, можна виявити, що вони перетинаються в сузір'ї Персея, і саме тому цей щорічний метеорний дощ називається "Персеїди”.

За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 2826 | Дата публікації: 09-08-2012 | Додав: admin | Теги: метеорний потік персеїди, зоряний дощ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]