Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2019 » Червень » 4 » Вивели вишню японці з найбільшими в світі ягодами
14:45
Вивели вишню японці з найбільшими в світі ягодами


 

Японці вивели вишню з найбільшими в світі ягодами

Плід вишні - ягода (по-науковому, це кістянка), зазвичай має в діаметрі близько сантиметра.

Тому результат японських селекціонерів, які збільшили цей розмір втричі (до 3см), очевидно є, як мінімум, помітним досягненням.

Сорт, який отримав назву «Червоний король Ямагати» (Ямагата - префектура на острові Хонсю), був вирощений японськими селекціонерами для подальшого продажу на експорт.

За даними телеканалу NHK, метою виробника було отримання плодів великого розміру, так як поза Японії саме такий вид плодів вишні найбільш популярний.

Селекціонерам вдалося вивести сорт вишні, в якому плоди досягають в розмірі близько 3 сантиметрів, що робить їх найбільшими в світі.

Селекціонери подали інформацію щодо державної реєстрації торгової марки в самій Японії, так і за кордоном в країнах, де найбільший попит на цю ягоду.

Початок продажів вишні цього сорту за кордон, зокрема, до Китаю і Південної Кореї, очікується приблизно через три роки. На жаль, повідомлення телеканалу нічого не говорить про деталі виконаної роботи.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Останні відкриття науки | Переглядів: 788 | Дата публікації: 04-06-2019 | Додав: adminA | Теги: вишня, найбільші в світі ягоди, японці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]