Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2017 » Серпень » 16 » Вища освіта в Польщі
22:26
Вища освіта в Польщі


 

Головною метою кожного випускника школи має бути не тільки вступ в хороший університет, а й отримання знань , які допоможуть стати хорошим фахівцем. Адже кожен роботодавець скаже: недостатньо бути активним і комунікабельними, потрібно ще мати хорошу підготовку, базові знання і поняття, які може забезпечити тільки якісна освіта. Мало які з університетів нашої країни дають дійсно фундаментальні знання. Тому Альтернативою може бути освіта в Польщі https://mojaedukacja.com/vyja-osvita-polshi, яке дозволить студенту розкрити особисті якості. Спілкування з іноземними студентами, фундаментальні навички в обраній спеціальності, можливість жити самостійно і багато подорожувати - ось чим хороша навчання в Польщі. Детальніше ми розповімо всі нюанси не тільки про навчання за кордоном, а й проживання, з яким стикаються вітчизняні абітурієнти.

Навчання

Потрібно для початку визначитися, на якій спеціальності хотів би вчитися абітурієнт. Швидше за все, такий вибір вже давно зроблений. Після цього потрібно промоніторити, які університети пропонують освіту в Польщі саме на потрібній вам спеціальності. Якщо самостійно з цим завданням вам впоратися складно, можете звернутися до фахівців. Вас зорієнтують з цінами і підкажуть, які університети мають більший престиж і вищий рейтинг серед роботодавців.

Якщо вас цікавить навчання в Польщі, можете звернутися сюди за консультацією до Moja Edukacja. Вам розкажуть всі подробиці про вступ і допоможуть зібрати пакет документів, необхідний для успішного зарахування в лави студентів. А тепер перейдемо до нюансів з житлом і харчуванням, які цікавлять кожного вступника.

Проживання

  1. Гуртожиток. Набагато вигідніше, ніж знімати квартиру самостійно, буде жити в гуртожитку. Якщо ви вступили на навчання в Польщі, особливо в державний університет, місце в гуртожитку для вас точно знайдеться. Якщо ж ви вибрали приватний університет, то, швидше за все, при ньому теж буде гуртожиток, але бувають і виключення. Чим зручно проживання в гуртожитку? Тут прагнуть поселити 2-3 людини в кімнату, не більше. Є доступ до Інтернету, він зазвичай надається за невелику плату.
  2. Харчування. У кожному гуртожитку на кожному поверсі є своя кухня, адже крім освіти в Польщі доведеться думати і про збалансоване харчування. Попередньо зробивши покупки, студент може самостійно приготувати собі сніданок або вечерю. Один похід до супермаркету за продуктами обійдеться десь в 5-10 євро, залежно від покупок.
  3. Транспорт. З комунікаціями у студента точно не буде проблем, оскільки в будь-якому польському місті діє система знижок для студентів.

Як вступити в польський ВНЗ

Вступ в будь-який університет складається з декількох етапів. Якщо ви вирішили вибрати навчання в Польщі, варто ознайомитися з переліком ВНЗ цієї країни, щоб вибрати кращий. Детальніше поговоримо про етапи вступу до університетів Польщі, особливо про подачу документів. Адже щоб навчання і робота в Польщі були успішними, потрібно вибрати гарний навчальний заклад.

Етапи вступу до ВНЗ

 

Насправді, таких етапів всього декілька. Для початку потрібно зорієнтуватися, які польські університети https://mojaedukacja.com/universytety пропонують потрібну вам спеціальність. ри цьому обов'язково варто враховувати, це державний ВНЗ, або ж приватний. Від цього буде залежати якість отриманої освіти, а також і вартість навчання в Польщі - теж важливий фактор. Якщо порівнювати ціни, то в державних польських ВУЗах вчитися буде дорожче десь на 200-500 євро в рік. Зате такі навчальні заклади мають якісний викладацький склад, вони повністю забезпечені новим обладнанням, в кожної лекційної аудиторії є мультимедійне обладнання. А це відіграє дуже велику роль для сприйняття інформації, практичної підготовки студентів. Також при всіх державних ВНЗ є гуртожитки, де студент може оселитися за невелику плату. Далеко не в кожному окремому університеті є такі можливості.

Після того, як ви визначилися з університетом Польщі, в який хочете вступити, потрібно вибрати відповідну спеціальність. Назви спеціальностей можуть дещо відрізнятися від спеціальностей, пропонованих вітчизняними ВНЗ. Тут ви знайдете багато нових напрямків, які тільки починають розвиватися в нашій країні. Це і нанотехнології, і біохімія, і найсучасніші напрямки, пов'язані з IT-сферою. Звичайно ж, якщо необхідно післядипломна освіта в Польщі, її також можна отримати. Наступний етап, необхідний для успішного навчання в Польщі, - збір необхідних для вступу документів. Давайте окремо обговоримо це питання.

Необхідні документи

Тепер детальніше зупинимося на документах, які допоможуть зробити навчання в Польщі не мрією абітурієнта, а реальністю. Є ресурси, звідки можна почерпнути багато корисної інформації з цього питання. Основними документами є атестат про повну загальну середню освіту, а також сертифікат, що підтверджує рівень володіння польською мовою. Рештою документів є фотокартки, ксерокопії паспорта та інші необхідні дані про абітурієнта.

Магістратура

Здібні і цілеспрямовані абітурієнти намагаються підібрати для себе хороший університет. Освіта в Польщі допоможе отримати не тільки європейський диплом, а й відмінну якість знань. А саме це і цінують роботодавці. Практична підготовка тут чудово поєднується з теоретичним навчанням в Польщі.

Давайте подивимося, які перспективи вас очікують, коли ви будете вчитися в престижному університеті. Саме престиж відіграє важливу роль, адже від цього буде залежати якість отриманих знань. Дуже важливий етап, який є однією з найвищих щаблів освіти в Польщі - це магістратура. У вас є кілька варіантів, як ви можете отримати диплом магістра. Перший варіант - відразу після закінчення бакалаврату ви можете подати документи на магістратуру. Тоді процес освіти у вас буде безперервний. Це хороший варіант, якщо ви хочете заощадити час і далі піти працювати. Але навчання в Польщі на магістратурі може починатися і не відразу після закінчення 4-річну навчання. Після бакалаврату ви можете піти працювати, отримати відповідні знання та навички на роботі. Тоді ви будете точно знати, навіщо вам потрібна магістратура за кордоном https://mojaedukacja.com/navchanna-za-kordonom, що ви хочете отримати в результаті її закінчення. Інформація, яку до вас будуть доносити викладачі, буде сприйматись вами зовсім по-іншому. Ви зможете задавати викладачам конкретні питання, будете більше підковані в практиці.

Саме другий варіант можна назвати більш важливим, адже кожна проведена в університеті година матиме цінність. Ви не будете просто слухати лекції, а зможете відразу застосовувати на практиці засвоєний матеріал. Тому гарненько подумайте, який варіант вам варто вибрати. Навчання в Польщі насправді відкриває багато можливостей. І з точки зору працевлаштування в тому числі.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 989 | Дата публікації: 16-08-2017 | Додав: admin | Теги: освіта | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]