Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2019 » Березень » 29 » Винаходи для екологічного поховання - життя після смерті є
21:49
Винаходи для екологічного поховання - життя після смерті є


Ці відкриття дозволяють повністю переосмислити смерть.

У лютому цього року американська дизайнерка Шайна Гарфілд представила екологічну труну, що використовує грибок для більш швидкого біологічного розкладання тіла.

Технологія винаходу така: при похованні труп завертають у бавовну, кладуть на соснову дошку й обмотують сіткою з мотузки, що насичена грибковими спорами. Грибок буде розмножуватися та поглинати трупні токсини, а до ґрунту потраплятимуть лише корисні речовини – кисень і азот.

Екологічна труна

Через рік ґрунт буде достатньо здоровим для висадки рослин. За задумом Шайни, на могилах можна буде вирощувати дерева – природні пам’ятники померлим. Тоді звичні для нас кладовища перетворяться із жахливих місць на красиві парки.

Дизайнерка вважає, що такий метод поховання захистить природу від додаткових забруднень та змінить ставлення людей до смерті.

На думку Шайни, цей спосіб дасть людині можливість визнати перехід від смерті до нового життя. Більше того, для традиційних поховань виснажується велика кількість ресурсів: для виготовлення трун використовується деревина, під час кремації забруднюється повітря, а при бальзамуванні – вода.

Свій винахід дизайнерка назвала Leaves (з англ. – листя; покидає; залишає після смерті).

Цікаво, що Шайна не перша, хто задумався над способами екологічного поховання і переосмислення цього процесу.

Зокрема, американка Дже Рім Лі ще у 2008 році представила світові костюм Coeio, який містить грибні спори і працює за схожою технологією. Жінка експериментувала з різними грибами та аналізувала, які з них краще впораються з такою задачею.

Ще один спосіб поховання, придуманий у Швеції, здобув назву промесія. Це процес переробки тіла, що складається з трьох етапів:

Суха заморозка тіла з допомогою рідкого азоту; Подрібнення тіла з допомогою звукових хвиль; Видалення води: порошок пропускають через вакуум, де випаровується вся волога.

У результаті отримується прах, який при похованні збагачує ґрунт корисними речовинами – на відміну від праху після кремації.

Шотландець Сенді Саліван створив так званий ресоматор. У ньому труп під впливом високих температур, тиску та спеціального розчину розріджується і практично повністю розчиняється. Тверді рештки, такі як кістки, подрібнюються і ховаються в урну.

Британська компанія Andvinyly пішла далі і запропонувала виробляти із праху вінілові пластинки. Людина може вибрати, яку музику запишуть на пластинки з її праху і скільки взагалі їх буде виготовлено.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 1134 | Дата публікації: 29-03-2019 | Додав: adminA | Теги: життя після смерті, винаходи для екологічного поховання | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]