Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 23-04-2024
Головна » 2016 » Квітень » 27 » Винайшов жалюзі, які генерують струм, українець
11:53
Винайшов жалюзі, які генерують струм, українець


 

Винахідник Євген Ерік представив спеціальні жалюзі, що перетворюють сонячну енергію в електричну. Керувати ними можна з допомогою смартфону, розповідає телеканал "24".

На ламелях жалюзі встановлені спеціальні модулі, подібні до тих, що є в сонячних батареях. Вони і перетворюють проміння на струм. Жалюзі самі слідкують за світилом і відповідно змінюють кут нахилу.

"Додавши сюди електроніку, яка все це перетворює і передає в мережу, ми отримали кінцеве рішення, яке здатне зробити квартиру або інше приміщення незалежним від зовнішніх енергосистем", – розповів винахідник.

Така думка спала винахіднику кілька років тому, коли він вирішив зробити свій будинок енергонезалежним. Тепер не платить за світло ані копійки і збирає гроші на серійне виробництво своєї розробки.

"Для побутового користувача, я думаю, такі рішення будуть доступні вже десь через півроку. Ціна при масово виробництві складе приблизно 150 доларів на квадратний метр", – розповів Ерік.

Коштують такі жалюзі 600 доларів. Для забезпечення оселі струмом потрібно встановити їх на три вікна. Це 1800 доларів чи 50 тисяч гривень. Зважаючи на тарифи, світло для двокімнатної квартири щомісяця тягне 350 гривень. Тож гроші на розумні жалюзі можна відбити за 10 років. Саме таким є термін гарантії на жалюзі. Працювати ж вони можуть і більше. І головне, не використані кіловати можна продавати державі по зеленому тарифу.

Нагадаємо, в Україні активно розвивається креативна галузь стартапів, продукти якої вже завойовують світові ринки.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 1310 | Дата публікації: 27-04-2016 | Додав: adminA | Теги: жалюзі, і генерують струм, українець | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]