Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2016 » Грудень » 9 » Військові випробували наземні і повітряні безпілотники - РНБО. ВІДЕО
15:14
Військові випробували наземні і повітряні безпілотники - РНБО. ВІДЕО


 

 Випробування безпілотної техніки наземного та повітряного використання пройшли в п'ятницю 9 грудня на полігоні Гончарівське (Чернігівська обл.), повідомляє прес-служба Ради національної безпеки і оборони України.

"Безпілотні технології - дуже важливий напрямок розвитку озброєння і військової техніки для наших Збройних сил. Вони дозволяють виконувати широкий комплекс розвідувальних і бойових завдань, при цьому, що для нас дуже важливо, зберігаючи життя наших військовослужбовців", - сказав секретар РНБО Олександр Турчинов після випробувань, повідомляє прес-служба Ради.

Він розповів, що випробування пройшов безпілотний багатофункціональний мінібронетранспортер "Фантом", раніше представлений держконцерном "Укроборонпром".

"Сьогодні перевірялася його здатність з різних положень, в тому числі під час руху, точно вражати цілі. Результатом ми задоволені", - зазначив Турчинов.

Крім того, непогано, за його оцінками, під час випробувань зарекомендував себе безпілотний бойовий модуль, поставлений на БМП, його можна використовувати на звичайних БМП і на БТР. За його словами, вести вогонь з цього модуля (гармата, протитанкова ракета, кулемет) можна як зсередини бойової машини, так і на великій відстані від неї, перебуваючи в захищеному місці.

"Це дасть нам значні переваги в ході бойових дій, зокрема в обороні", - додав секретар РНБО.

Також випробування пройшли тактичні розвідувально-ударні безпілотні авіаційні комплекси, які дозволяють не тільки знаходити ворога, а й точно вражати певні цілі.

"Саме такі комплекси чекають на передовій наші військові", - сказав секретар РНБО, додавши, що після незначних доробок вже навесні "ми плануємо провести випробування цих ударних безпілотних комплексів у бойових умовах".

За словами Турчинова, важливо, що разом з виробництвом ударних БПЛА розпочато виробництво спеціальних боєприпасів осколково-фугасної, кумулятивної і термобаричної дії разом із засобами наведення, які будуть використовуватися цими комплексами при виконанні бойових завдань. Він повідомив, що дія цих боєприпасів була також перевірена під час випробувань.

"Я сподіваюся, що ті результати, які ми сьогодні отримали на полігоні, найближчим часом будуть підтверджені в бойових умовах", - підсумував секретар РНБО при підбитті підсумків випробувань з військовими і керівниками оборонних підприємств.

Нагадаємо, в серпні "Антонов" презентував перший український бойовий безпілотник. 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 1059 | Дата публікації: 09-12-2016 | Додав: adminA | Теги: наземні і повітряні безпілотники, військові випробування, РНБО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]