Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2018 » Січень » 25 » Вийшов на зв’язок із Землею втрачений 12 років тому супутник
21:50
Вийшов на зв’язок із Землею втрачений 12 років тому супутник


 

 

Дослідницький супутник IMAGE (Imager for Magnetopause-to-Aurora Global Exploration), який з грудня 2005 року вважався втраченим через технічні неполадки, виявився «живим» – канадський астроном-любитель Скотт Тіллі заявив, що йому вдалося отримати стійкий радіосигнал з борта апарата.

Тепер він разом з керівниками проекту розробляє план перезавантаження бортового комп’ютера і відновлення управління, повідомляє journalist.today.

Американський міні-супутник IMAGE, призначений для вивчення магнітосфери Землі, був виведений на високоеліптичну орбіту ракетою Delta II 25 березня 2000 року. Протягом п’яти років він успішно працював, передаючи дані про радіаційні пояси і магнітосферу, полярне сяйво, характеристики сонячного вітру, магнітні бурі, реакції магнітосфери на викиди сонячної плазми. Дані з борту IMAGE вперше дозволили вченим побачити глобальну картину динаміки радіаційних поясів Землі і процесів на їхніх кордонах.

Проте 18 грудня 2005 року зв’язок з апаратом несподівано перервався, численні спроби її відновити не дали результату. Комісія зі встановлення причин аварії дійшла висновку, що супутник був втрачений через збій в контролері живлення, який постачав енергією бортовий передавач. Місію було офіційно закрито.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 896 | Дата публікації: 25-01-2018 | Додав: adminA | Теги: втрачений 12 років тому супутник, зв’язок, земля | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]