Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2018 » Січень » 11 » Виявився уламком невідомого астероїда знайдений в Австралії метеорит
23:02
Виявився уламком невідомого астероїда знайдений в Австралії метеорит


 

 

Новий аналіз метеорита Bunburra Rockhole вказує на те, що камінь був частиною раніше невідомого батьківського астероїда.

Цей астероїд був досить великим, щоб в ньому можна було виділити ядро, мантію і кору і мав приблизно сферичну форму, повідомляє Fox News.

Метеорит Bunburra Rockhole впав на Землю у липні 2007 року. Він став першим метеоритом, відновленим із задіянням Desert Fireball Network - мережі австралійських камер, що спостерігають за вхідними в атмосферу астероїдами.

Під час дослідження базальтового метеорита вчені з Університету Кутрін в Перті встановили, що в різних частинах Bunburra Rockhole знаходиться аномальний вміст кисню. Ізотопи кисню в метеориті можуть виступати як свого роду "відбитка пальця" для ідентифікації того небесного тіла, з якого виник метеорит.

Велика частина базальтових метеоритів, які знаходили на Землі, сталася від масивного астероїда Веста, діаметром 500 кілометрів. Вулканічна активність на Весті, в результаті якої формується базальтова порода, припинилася близько 4,5 мільярдів років тому. Отже, будь-які базальтові метеорити, які походять від Вести, старші за цей вік.

У той же час, в результаті ізотопного аналізу метеорита Bunburra Rockhole було встановлено, що його вік - близько 3,6 мільярда років. Таким чином, метеорит Bunburra Rockhole міг утворитися в результаті сильного зіткнення астероїдів. Оскільки вченим не відомі інші метеорити з таким хімічним складом, дослідники вважають, що астероїд, від якого вони походять, швидше за все, був повністю зруйнований в результаті того зіткнення.

До цих пір єдиними відомими базальтовими метеоритами були ті, які походять від Вести. Завдяки новому аналізу стало відомо, що є й інші базальтові астероїди. І один з них був, можливо, зруйнований близько 3,6 мільярда років тому.

Як повідомляло раніше НВ, вчені змоделювали процес виникнення життя на Землі після падіння метеорита в теплу водойму. Міжнародний колектив вчених з Канади і Німеччини вважає, що молекули РНК, які можливо привели до появи життя на Землі, могли утворитися в водоймах внаслідок падіння метеорита.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 968 | Дата публікації: 11-01-2018 | Додав: adminA | Теги: уламок астероїда, метеорит, Австралія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]