Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2018 » Березень » 6 » Виявили стародавнє кладовище індіанців у морі біля берегів Флориди
21:58
Виявили стародавнє кладовище індіанців у морі біля берегів Флориди


 

 

Дослідники з Бюро археологічних досліджень Флориди знайшли затоплене поховання корінних американців віком близько семи тисяч років.

Свідоцтва давньої культури були виявлені : на відстані 275 метрів від берегової лінії Флориди, пише Science Alert, інформує НВ.

Вперше людські останки були виявлені в цій місцевості в 2016 році: дайвери знайшли на глибині близько семи метрів щелепну кістку з єдиним зубом. Підводний археолог Райан Даггінс з Бюро археологічних досліджень Флориди пояснив, що цей зуб був сильно зношений, тобто людина харчувалася більш грубою їжею, ніж та, що люди їдять сьогодні.

"Це те, чого ми не бачимо в сучасних популяціях, так що це був найшвидший показник того, що ми мали справу з доісторичною людиною", - говорить Даггінс.

В ході занурень в 2017 році дайвери знайшли і інші артефакти: зламану кістку руки, фрагменти черепа, різьблені дерев'яні дошки, шматки тканини. Автори дослідження вважають, що люди, поховані тут, були мисливцями-збирачами, харчувалися в основному рибою і молюсками.

Всього підводні археологи поки знайшли тільки шість поховань. Команда очікує знайти набагато більше поховань, оскільки дослідження знаходяться тільки на ранніх стадіях, а сама ділянка кладовища - величезна.

Це не перший випадок, коли щось подібне було виявлено на суші в регіоні - і обставини попереднього відкриття можуть пояснити, як ці підводні реліквії збереглися так довго.

На іншій стороні півострова Флорида є стоянка Уіндоуер, датована приблизно тим же періодом, що і знову відкрите кладовище. Поруч з нею, в болотистій місцевості, вчені знайшли останки 168 осіб, похованих поряд з дерев'яними предметами в прісноводної могилі близько восьми тисяч років тому.

Судячи зі збережених фрагментів тканини, тіла похованих були загорнуті в полотно. Зараз вчені вважають, що ті, хто ховав людей в Уіндоуерському болоті і в місцевості, яка потім стала дном океану на іншій стороні півострова, могли належати до одного народу.

Відзначається, що зараз державна влада працює з представниками племені семінолів у Флориді, щоб переконатися, що рештки обробляються належним чином. За словами дослідників, "важливо пам'ятати, що це місце поховання і до нього слід ставитися з великою повагою".


За матеріалами Новини науки
Категорія: Останні відкриття науки | Переглядів: 1373 | Дата публікації: 06-03-2018 | Додав: adminA | Теги: Море, стародавнє кладовище індіанців, біля берегів Флориди | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]