Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2017 » Жовтень » 21 » Від годівниць залежить еволюція синичок
20:55
Від годівниць залежить еволюція синичок


 

Вчені заявили про те, що годівниці для птахів, які люди майструють і вивішують у лісах і містах протягом декількох десятиліть, вплинули на еволюцію синиць і змусили їх змінити форму свого дзьоба. Як підкреслюють дослідники в статті, опублікованій в журналі Science, цей факт підтверджує теорію Дарвіна.

Дослідники вивчили дані, які були зібрані зоологами з Великої Британії та Нідерландів за останні 50 років. У результаті було встановлено, що середня довжина дзьоба синиць помітно зросла за останні півстоліття.

Як виявилося, двигуном еволюції синиць були годівниці, які жителі Великої Британії розвішують в лісах і поруч зі своїми будинками. Як виявили британські екологи, синиці з більш довгими дзьобами і відповідними генами проводили більше часу поряд з годівницями і витягували з них більше їжі, ніж інші птахи.

Варто відзначити, що синиці з Нідерландів та інших країн, яких потім досліджували вчені, подібною особливістю не відрізнялися.

Раніше повідомлялося про те, вчені дізналися, який продукт зіграв найважливішу роль в еволюції мозку людини. Палеонтологи з'ясували, що почати стрімке зростання і досягти сучасних обсягів дозволив головного мозку наших предків саме перехід на дієту з великою кількістю крохмалю та інших висококалорійних вуглеводів 3 млн років тому.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 1057 | Дата публікації: 21-10-2017 | Додав: adminA | Теги: годівниці, еволюція синичок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]