Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2015 » Листопад » 17 » Від економічного розвитку країни залежить рівень чесності людей
00:48
Від економічного розвитку країни залежить рівень чесності людей


 

Британські вчені провели дослідження, яке показало, що індивідуальна чесність людини залежить від того, в якій країні вона проживає.

У ході експерименту жителям Аргентини, Бразилії, Греції, Данії, Індії, Португалії, Китаю, Росії, США, Туреччини, Швейцарії, Південної Кореї, ПАР і Японії пропонувалося підкинути монетку.

Потрібно було вказати випав орел чи решка. За кожного орла вони отримували по $ 3- $ 5. Найбільш нечесними в цьому випробуванні вважалися країни, де кількість «грошових» відповідей було значно вище 50 відсотків.

У результаті, найбільш брехливими в тесті з монеткою проявили себе жителі азіатських країн та Індії.

Отримані дані фахівці пов’язують з тим, що в цьому регіоні підкидання монетки — азартна гра, в якій апріорі присутня хитрість.

Самі ж учасники твердо вирішили, що найменш правдивою нацією є Греція, адже було проведено голосування і переважна більшість віддала свій голос саме за те, що на території однієї з найдавніших держав світу проживають найменш чесні люди.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 1208 | Дата публікації: 17-11-2015 | Додав: adminA | Теги: економічний розвиток країни, рівень чесності людей | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]