Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2012 » Лютий » 17 » "Великий чаклун Мексики" спростував, що в 2012 році настане кінець світу. ВІДЕО
18:23
"Великий чаклун Мексики" спростував, що в 2012 році настане кінець світу. ВІДЕО



Науковці пророкують Землі аж два сценарії знищення. Перший армагеддон, на їхню думку, може статися вже у вересні через вибухи на Сонці. Другий вони пророкують за два роки, коли гігантська чорна діра поглине нашу планету.

У США вже почали продавати спеціальні набори для виживання під час апокаліпсису. В такі набори, які коштують 15 доларів, кладуть темні окуляри, шапочку для душу, респіратор, антидепресанти та вітаміни.

За словами науковців із Кембриджського університету, 23 січня через сонячну бурю жителі Англії, Шотландії, Норвегії та Ірландії спостерігали незвичне для себе полярне сяйво. Але вже 22 вересня його побачать в усіх частинах планети.

Науковці наголошують, що разом із незвичайним сяйвом вимкнеться світло, зупиняться електростанції та радіотранслятори.

Водночас, за словами керівника відділу фізики Сонця Головної астрономічної обсерваторії НАНУ Наталії Щукіної, викиди сонячної плазми та полярне сяйво в різних частинах планети - не дивина. Але завдяки власному магнітному полю Земля його нейтралізує.

"Так відбувається протягом багатьох віків і люди живуть", - поділилася Щукіна з ТСН.

Проте вона також не виключає того, що кінець світу таки настане. Але, на її думку, це станеться, коли всередині Сонця вигорить увесь водень і почне горіти гелій.

"Сонце з жовтого карлика перетвориться на червоного гіганта і з часом вибухне. І ось тоді настане кінець світу. Але ми можемо жити абсолютно спокійно ще 5 мільярдів років", - розповіла Наталія Щукіна.

Водночас американські науковці ставляться до цього більш скептично і вважають, що 5 мільярдів років Земля не протягне і, якщо цього року нашу планету не знищить Сонце, то це зробить чорна діра діаметром 16 мільйонів кілометрів.

За словами завідувача лабораторії астроінформатики Головної астрономічної обсерваторії НАНУ Ірини Вавілової, існує теорія, що ці чорні діри можуть бути завбільшки як цілі планети, проте підтвердження цього немає.

Чорні діри досліджені найменше. Теорій про їхні властивості тисячі, однак жодну не доведено, додають українські астрономи, адже чорних дір, як повноцінне небесне тіло, у телескоп не побачити.

"Ми не бачимо самого об'єкта, але ми бачимо ореол навколо нього", - наголосила Вавілова. Водночас українські науковці також припускають, що чорні діри Землю не знищать, а навпаки, відкриють їй шлях в інші галактики, а людям - неймовірні можливості.

Раніше людина, відома як "Великий чаклун Мексики", спростувала інформацію про те, що в 2012 році настане кінець світу.

Нагадаємо, уявлення про те, що в 2012 році настане кінець світу, ґрунтуються на одному з календарів майя, який закінчувався на 2012 році за сучасним літочисленням.



За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 2390 | Дата публікації: 17-02-2012 | Додав: adminA | Теги: Армагеддон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]