Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2012 » Серпень » 25 » Вчені розробили ін'єкції, здатні допомогти при серйозних травмах голови
21:15
Вчені розробили ін'єкції, здатні допомогти при серйозних травмах голови



Дослідники розробили ін'єкції наночастинок, які можуть допомогти людям, що отримали серйозну травму голови. Подібні ін'єкції можуть бути використані в надзвичайних ситуаціях, в тому числі для лікування солдатів на лінії фронту.

Комбіновані поліетиленгліколь-гідрофільні вуглецеві кластери (PEG-HCC) прочищають судинну систему мозку, стабілізуючи при цьому кровотік. За словами вчених, ін'єкції з PEG-HCC можуть використовуватися в якості екстреної допомоги при важких травмах голови, а також бути підмогою в лікуванні незначних травм.

В даний час ця розробка перебуває на стадії тестування і проходить випробування в університеті Райса і Медичному коледжі Бейлора. У лабораторних умовах ін'єкції PEG-HCC під час початкової стадії лікування після травми голови у тварин допомогли відновити кровотік в судинній системі їх мозку. Результати цих експериментів були представлені на конференції Американського хімічного товариства, що відбулася в цьому місяці.

За словами Томаса Кента, професора неврології, в ході випробувань яких-небудь побічних ефектів від запровадження наночастинок виявлено не було. Однак існує ще багато питань, на які належить відповісти, тому необхідно подальше проведення тестів в цьому напрямку.

novostiua.net

За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 1777 | Дата публікації: 25-08-2012 | Додав: adminA | Теги: кластери (PEG-HCC) | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]