Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2019 » Червень » 13 » Вчені на Місяці побачили загадковий об’єкт
19:39
Вчені на Місяці побачили загадковий об’єкт



На Місяці вчені побачили загадковий об’єкт

Вчені з США виявили в районі найбільшого кратера Місяця гравітаційну аномалію.

Це вказує на те, що під грунтом знаходиться щось масивне.

Аномалія спочатку була виявлена ​​при аналізі даних, зібраних орбітальними апаратами місії GRAIL (Gravity Recovery and Interior Laboratory) в 2011-2012 роках. Дослідники побудували карти гравітаційного поля Місяця. В районі басейну Південний полюс-Ейткен, який є найбільшим місячним кратером і одним з найбільших в Сонячній системі, спостерігалося збільшення щільності, що спочатку пояснювалося високим вмістом залізних порід на поверхні.

Однак дані, отримані міжпланетної станцією НАСА Lunar Reconnaissance Orbiter, показали, що під поверхнею прихована маса в 2,18 квінтильйони кілограмів, що простягається на глибину до 300 кілометрів.

На думку астрономів, вона може являти собою залишки металевого астероїда, які все ще знаходяться в мантії Місяця. Ймовірно, небесне тіло врізалося чотири мільярди років тому.

Ще одним поясненням є вулканічна активність. У місячній мантії є висока концентрація оксидів титану, які при охолодженні, після виверження магми, могли зосередитися під Південним полюсом-Ейткен.

Оскільки маса не розплавляється повністю і не занурюється до ядра, то вчені змогли оцінити максимальну температуру мантії в другій половині всього часу існування Місяця, яка повинна була досягати 1480 градусів Цельсія.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 803 | Дата публікації: 13-06-2019 | Додав: adminA | Теги: вчені, місяць, загадковий об’єкт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]