Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2018 » Жовтень » 5 » В НАСА зробили приголомшливе відкриття - кільця Сатурна скоро щезнуть
17:56
В НАСА зробили приголомшливе відкриття - кільця Сатурна скоро щезнуть


 


Кільця Сатурна скоро щезнуть: в НАСА зробили приголомшливе відкриття

Зонд Cassini під час своєї останньої місії показав астрономам, що кільця Сатурна - не тільки: одні з найкрасивіших об'єктів у Всесвіті, а також й одні з найбільш хімічно складних.

Про це пише Science Daily.

Перш ніж згоріти в верхніх шарах атмосфери Сатурна, зонд здійснив понад 20 прольотів між основною системою кілець і планетою і зібрав проби хімічної пилу.

Вчені припускали, що вона майже повністю складається з молекул води, але виявилося, що там цілий "хімічний коктейль" з води, метану, аміаку, монооксиду вуглецю, молекулярного азоту і двоокису вуглецю, а у внутрішніх кільцях присутня навіть органіка. І всі ці речовини активно викидаються в атмосферу Сатурна: швидкість потоку становить близько 10 000 кілограмів в секунду. Це, на думку дослідників, має впливати на склад вуглецю і кисню в атмосфері Сатурна.

Крім того, можна сказати, що внутрішні кільця планети поступово зникають - матерію кілець повільно, але вірно поглинає атмосфера планети. Саме внутрішнє кільце D може повністю розсмоктатися вже через 7 000 років.

Нагадаємо, 2 жовтня стартувала гра "Boto Sapiens", в якій можна помірятись знаннями про космос та виграти подорож в Космічний центр NASA в Кеннеді, США.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 841 | Дата публікації: 05-10-2018 | Додав: adminA | Теги: кільця Сатурна, наса, відкриття | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]