Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2018 » Вересень » 8 » В космосі США планують видобувати корисні копалини
13:06
В космосі США планують видобувати корисні копалини


Буріння астероїдів і Місяця незабаром може стати реальністю. Геологічна служба США почала оцінку космосу для видобутку цінних ресурсів.

Геологічна служба США (USGS) відповідає за відстеження природних ресурсів і геологічних загроз, також вона незабаром займеться дослідженням потенційних переваг отримання мінералів, металів і води з позаземних джерел. Згідно порталу Space.com, експерти USGS взяли участь у відкритій дискусії про космічні ресурси в колорадській школі гірничої справи.

«Спільнота космічних ресурсів матиме велику вигоду з роботи з USGS в оцінці розташування і цінності мінералів, енергії і води на Місяці, Марсі та астероїдах», – заявив Енджел Аббуд-Мадрид, директор Центру космічних ресурсів колорадської школи гірничої справи.

У свою чергу, NASA оголосило про плани побудувати біля місячну станцію, щоб допомогти людям повернутися на Місяць через 50 років після перших польотів на супутник Землі в рамках місій «Аполлон».

На сьогодні навколо Землі обертаються тисячі астероїдів, і вчені припускають, що кожен з них містить цінні матеріали, такі як золото, мідь і платина. Видобуток ресурсів, особливо води, може допомогти в здійсненні майбутніх людських місій в глибокий космос. Експерти також вивчають космічний видобуток матеріалів для надання безмежних ресурсів зростаючому населенню Землі, так як природні джерела планети продовжують висихати.

Лоуренс Мейнерта, почесний учений USGS, стверджує, що для оцінки ресурсів в космосі необхідна комбінація дистанційного зондування і фізичного видобутку зразків. Це допоможе класифікувати ресурси і спрогнозувати їх потенційне застосування.

«Цю інформацію потім можна використовувати для розробки моделей за оцінкою ресурсів і їх успішного застосування на Землі, – пояснює Мейнерта. – Таке модельне оцінювання буде основним для направлення політичних та інвестиційних рішень щодо формування галузі космічних ресурсів».

Поки у USGS немає бюджету для широкомасштабної оцінки космічних ресурсів, але незабаром організація очікує фінансування.

Згідно з виданням Digital Trends, кілька корпорацій вже виявляли бажання долетіти до астероїдів і добувати на них цінні матеріали. У 2015 році генеральний директор Alphabet, Inc. відкрив компанію Planetary Resources. Вона відома як перша організація з видобутку ресурсів на астероїдах. Також Deep Space Industries почала планувати розробку технології для видобутку позаземних ресурсів, які будуть використовуватися в космосі.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 845 | Дата публікації: 08-09-2018 | Додав: adminA | Теги: космос, США, корисні копалини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]