Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2016 » Вересень » 22 » В КНДР інтернет складається з 28 сайтів
20:57
В КНДР інтернет складається з 28 сайтів


 

  Системні адміністратори національного північнокорейського домену .kp помилково надали інтернет-користувачам з усього світу список і доступ до сайтів, які призначені лише для внутрішнього користування КНДР.

На це одним з перших звернув увагу фахівець з безпеки Метью Браянт, який встановив, що в північнокорейському сегменті інтернету зареєстровано всього 28 сайтів, передає The Guardian.

Повний список північнокорейських сайтів був опублікований на порталі GitHub. З-поміж цих ресурсів виявилися сайт для замовлення квитків на рейси національної авіакомпанії Air Koryo, ресурс з рецептами страв північнокорейської кухні, новинний сайт KCNA, сайт національної страхової компанії та інші портали.

На даний момент доступу до цих сайтів вже немає. Імовірно, в Пхеньяні дізналися про помилку системних адміністраторів і усунули її. Більшість сайтів або заблоковані для зовнішнього світу, або не працюють через високе навантаження. Стабільно доступним залишається сайт національної радіостанції "Велика національна єдність", зазначають журналісти.

Жителі Північної Кореї не можуть користуватися іншими сайтами в звичайному інтернеті, але мають доступ до внутрішньої мережі, інтранет "Кванмйон", куди викачуються відцензуровані сторінки з Глобальної павутини. На країну з населенням майже 25 мільйонів осіб налічується всього 1 024 IP-адреси.

Нагадаємо, в 2013 році відому співачку і коханку лідера КНДР Кім Чен Ина розстріляли за зйомки в порно.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 1014 | Дата публікації: 22-09-2016 | Додав: adminA | Теги: 28 сайтів, Інтернет, КНДР | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]