Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2019 » Травень » 13 » В атмосфері рівень вуглекислого газу досяг рекордних показників - учені. ІНФОГРАФІКА
20:36
В атмосфері рівень вуглекислого газу досяг рекордних показників - учені. ІНФОГРАФІКА


 

Рівень вуглекислого газу в атмосфері досяг рекордних показників — учені.)

Атмосферний вуглекислий газ (CO2) вперше в історії людства перевищив 415 частинок на мільйон.

Таку високу концентрацію зафіксували датчики вуглекислого газу, встановлені в обсерваторії Мауна-Лоа на Гавайських островах, повідомляє видання Science Alert.

У 2016 році цей показник перевищив 400 частинок на мільйон, у 2017 році — 410. У 1910 році атмосферний CO2 перебував на рівні 300 частинок на мільйон.

Середній темп росту залишається на високому рівні, — наголошує директор програми з вимірювання рівня вуглекислого газу в атмосфері Scripps CO2 Ральф Кілінг. — Збільшення в порівнянні з минулим роком буде, ймовірно, близько трьох частин на мільйон.

Основною причиною цього явища дослідник називає активне спалювання людством викопного палива.

Збільшення рівня вуглецю в атмосфері призводить до зростання середньої температури на планеті, що в перспективі може зробити клімат на Землі схожим на той, що був в далекому минулому мільйони років тому, коли на Південному полюсі росли дерева, або, в найгіршому сценарії, зробити нашу планету непридатною для життя, випарувавши воду з океанів.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 697 | Дата публікації: 13-05-2019 | Додав: adminA | Теги: рівень вуглекислого газу, атмосфера, Учені | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]