Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2018 » Грудень » 26 » «Укроборонпром» перерахував свої досягнення - 2500 одиниць високоточного озброєння для армії
21:07
«Укроборонпром» перерахував свої досягнення - 2500 одиниць високоточного озброєння для армії


 

2500 одиниць високоточного озброєння для армії: «Укроборонпром» перерахував свої досягнення

Деякі види озброєнь не поступаються за характеристиками зарубіжним аналогам

Підприємства «Укроборонпрому» в 2018 році в рамках державного замовлення поставили Збройним силам України понад 2500 одиниць високоточного озброєння, повідомляє прес-служба держконцерну.

Це стало можливим завдяки новітнім виробничим лініям з високоточними станками, які, відповідно до державної програми, встановлюються на підприємствах «Укроборонпрому».

У концерні відзначили, що одним з пріоритетів в 2018 році було забезпечення армії високоточним протитанковим озброєнням. Так, за рік військовим було поставлено кілька сотень протитанкових ракетних комплексів «Стугна-П» калібру 152 мм і дальністю 5 км, ПТРК «Корсар» калібру 107 мм і дальністю 2,5 км з лазерним наведенням (аналогічна дальність у американського FGM-148 Javelin), а також ПТРК «Бар'єр» калібру 130 мм і дальністю 5 км.

Протитанкові комплекси не поступаються за своїми характеристиками зарубіжним аналогам. Крім того, ЗСУ отримали також тисячі ракет розробки і виробництва конструкторського бюро «Луч».

Одним з ключових напрямків в роботі підприємств концерну в 2018 році стала підготовка серійного виробництва нових зразків високоточної зброї. Йдеться в першу чергу про проект нової ракетної системи залпового вогню «Вільха» з 300-мм керованою ракетою дальністю до 120 км. Одна із особливостей «Вільхи» в тому, що вона повністю сконструйована із українських комплектуючих.

Планується, що постачання РСЗВ «Вільха», прийнятої на озброєння ЗСУ в жовтні, почнуться в середині 2019 року.

Ще одна стратегічно важлива для обороноздатності України розробка ДККБ «Луч» – новітня крилата ракета «Нептун». Під час нещодавніх випробувань вона знищила надводну ціль на відстані 280 км. Таким чином, було доведено високу ефективність систем управління та розпізнавання цілей бортовим комплексом крилатої ракети.

Цього року, як ми писали, завершено роботи над модернізацією та повним імпортозаміщенням високоточного 152-мм снаряду «Квітник», який на відстані до 20 км влучає у ціль з похибкою у лічені сантиметри. Таку точність гарантує лазерне наведення на ціль.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 744 | Дата публікації: 26-12-2018 | Додав: adminA | Теги: 2500 одиниць високоточного озброєнн, армія, «Укроборонпром» | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]