Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2018 » Серпень » 22 » Україна 1 вересня переходить на цифрове телебачення
15:54
Україна 1 вересня переходить на цифрове телебачення


 

 

З 1 вересня Україна переходить на цифрове телебачення: що потрібно знати та як підготуватись до відключення аналогового ТБ. "

В Україні з першого вересня вимкнуть аналогове телебачення, замість нього працюватиме цифрове.

Що це значить для українців "Прямий" дізнався у голови Нацради з питань телебачення та радіомовлення Юрія Артеменка.

"Нас чекають реформи. Реформи не завжди бувають дуже гладкі, але реформи правильні. Ми нарешті починаємо виконувати наші міжнародні забов’язання перед міжнародним співтовариством – це перехід на цифрове мовлення. Договір був підписаний дуже давно і ми мали перейти та цифрове мовлення ще три роки тому. Але з різних причин, в тому числі через відсутність політичної волі, цей процес не відбувався. Зараз переходимо. Цифрове телебачення – це 32 канали високої якості абсолютно безкоштовно. Для цього потрібно придбати тюнер, який коштує від 300 гривень", - повідомив він.

Він нагадав, що перший експеримент з відключення провели у Києві та Кіровоградській області.

"1 серпня був вимкнений Київ і Кіровоградська область. Це не показовий процес, бо у Києві більшість людей дивляться кабельне телебачення. Кііровоград теж не дуже показовий регіон. Там непогане цифрове покриття, там мало місцевих каналів. Ми подивилися і будемо вимикати цифрове телебачення по всій країні", - заявив Артеменко.

Процес болісний але невідворотній, але Артеменко радить не відкладати купівлю тюнерів на останній день.

"Практика Кіровограду показує, що продавці бачать попит та піднімають ціни на тюнер. Практика всіх сусідніх країн показує, що за тюнером йдуть на наступний день після відключення. Ми просимо всіх голів ОДА та представників ЗМІ – організувати масову рекламу та попередити людей. Ми просимо ОДА забезпечити тюнерами малозабезпечених верст населення. Можливо народні депутати замість гречки знайдуть можливість допомогти людям. В рамках закону звичайно. В кожній області працюватимуть гарячі лінії. Буде багато проблем. Комусь прийдеться перейти на кабельне телебачення. В деяких місцях немає повного покриття. Це не Радянський союз, де гроші йшли на вітер. Не можна ставити передавач в горах де живе дві хати. Цій людині краще купити супутникову антену. Але у людей завжди є вибір", - додав він.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 811 | Дата публікації: 22-08-2018 | Додав: adminA | Теги: 1 вересня, цифрове телебачення, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]