Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 24-04-2024
Головна » 2019 » Квітень » 25 » У зоні ЧАЕС проект «Укриття» перевели у режим пробної експлуатації
15:05
У зоні ЧАЕС проект «Укриття» перевели у режим пробної експлуатації


 

 

Проект «Укриття» у зоні ЧАЕС перевели у режим пробної експлуатації

Новий безпечний конфайнмент (НБК) на ЧАЕС 22 квітня перевели у режим пробної експлуатації.

Про це повідомила прес-служба Державного агентства України з управління зоною відчуження.

На першому етапі пробної експлуатації проводилося тренування з системою основних кранів (СОК): переміщення візків з мостових кранів у гаражі технічного обслуговування (північний і південний гараж).

Під час другого дня випробувань пройшла інспекція підкранових балок СОК і тренування з переміщенням двох кранів (західного і східного) над дахом об’єкта «Укриття». Після цього було проведено симуляцію демонтажу, підйому і переміщення на майданчик тимчасового зберігання металевої ферми, встановленої при проведенні заходів зі стабілізації «Укриття».

На завершальному етапі пробної експлуатації на майданчику тимчасового складування буде виконано операції щодо поводження з умовно доставленою фермою: фрагментація, дезактивація, завантаження в контейнер, характеризація твердих радіоактивних відходів, завантаження контейнера в контейнеровоз і переміщення його на промисловий комплекс з переробки ТРО.

У агентстві зазначили, що після проведення пробної експлуатації проект перейде на етап дослідно-промислової експлуатації. Для цього ЧАЕС має отримати відповідний дозвіл на підставі документів, які будуть складені за результатами пробної експлуатації, яка триватиме не більше 1 року.

Після цього ЧАЕС зможе отримати ліцензію і перейти до експлуатації НБК і демонтажу нестабільних конструкцій об’єкта «Укриття».

«Термінал» писав, на Чорнобильській АЕС (ЧАЕС) розпочала роботу місія всесвітньої асоціації організацій, що експлуатують атомні електростанції (ВАО АЕС).


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 789 | Дата публікації: 25-04-2019 | Додав: adminA | Теги: проект «Укриття», зона ЧАЕС, режим пробної експлуатації | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]