Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 19-03-2024
Головна » 2015 » Грудень » 24 » У вчених є версія - чому первісні люди мандрували світом
20:37
У вчених є версія - чому первісні люди мандрували світом


 

Американські вчені виявили, що близько двох мільйонів років тому на території Олдувайської ущелини різко змінювався клімат: посухи змінювалися вологими періодами.

Дослідники припускають, що це могло вплинути на еволюції предків людини, інформує Кореспондент. Вчені досліджували відкладення, які утворювалися протягом тривалого часу в озерах Олдувайської ущелини.

Простеживши за тим, як змінюється у відкладеннях з часом склад органічного воску, який покриває листя рослин, вчені дійшли висновку, що в місцевій екосистемі відбувалися різкі коливання клімату.

Вони супроводжувалися періодичною зміною переважаючої рослинності: періоди, коли Олдувай покривали ліси, змінювалися періодами переважання саван. За словами вчених, зміна рослинності не могла не впливати на склад дієти давніх людей, які мешкали тут, оскільки вони були змушені пристосовуватися до умов, що швидко змінювалися.

За найбільш поширеною на сьогодні гіпотезою, клімат центральної Африки змінювався протягом останніх трьох мільйонів років поступово. Ліси неухильно змінювалися саванами, змушуючи предків людини переходити до прямоходіння.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 1383 | Дата публікації: 24-12-2015 | Додав: adminA | Теги: первісні люди мандрували світом, версія, вчені | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]