Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2019 » Червень » 18 » У собак з’явилися «щенячі очі», щоб краще привертати увагу людей — дослідження
15:49
У собак з’явилися «щенячі очі», щоб краще привертати увагу людей — дослідження


 

«Щенячі очі» з’явилися у собак, щоб краще привертати увагу людей — дослідження

Собаки еволюційно розвинули м’язи біля очей, щоб краще привертати увагу людей, йдеться в новому дослідженні американських та британських вчених.

Про це повідомляє ВВС.

Дослідження виявили, що рух невеликого м’яза обличчя дозволяє собакам імітувати погляд дитини, який викликає у людини бажання дбати про собаку.

У дослідженні йдеться, що «щенячі очі» допомагали хатнім собакам спілкуватись з людьми.

Раніше дослідники з’ясували, як такі вирази собачого обличчя подобаються людям. Останні публікації вчених з Великої Британії та США виявили анатомічні зміни навколо собачих очей, які дозволяють тваринам робити такі вирази обличчя.

«Коли собаки рухають м’язом, це, здається, викликає у людей велике бажання доглядати за ними», — сказала співавтор дослідження, докторка Юліана Камінська з Університету Портсмута.

За його словами, рух м’яза дозволяє собачим очам виглядати більшими і дитячими, а також нагадує рух м’язів обличчя у людини, коли та сумна.

За її словами, люди несвідомо більше захищали і розводили собак з такими привабливими рисами. Таким чином, собаки отримували еволюційну перевагу і посилювали цю рису з кожним поколінням.

«Є переконливі докази того, що собаки виробили м’яз, який піднімає брову після приручення вовків», — каже науковиця.

Нагадаємо, за допомогою нюху собаки можуть відчувати напад епілепсії в людини. Про це заявили французькі дослідники з Реннського університету.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 705 | Дата публікації: 18-06-2019 | Додав: adminA | Теги: увага людей, дослідження, «щенячі очі», собаки | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]