Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2013 » Липень » 16 » У Південній Кореї професор навчає студентів російській мові за допомогою анекдотів
15:25
У Південній Кореї професор навчає студентів російській мові за допомогою анекдотів




Професор кафедри російської мови університету Тангук в Сеулі (Південна Корея), Со Сан Ук, випустив навчальний посібник під назвою "Російська мова через анекдоти". Зміст даного підручника, який продають в тому числі і в найбільшому книжковому магазині корейської столиці, нагадує анекдоти про студентів, "Вовочку" і не тільки, а тому багатьох просто таки вражає. До речі, якщо вам також подобаються анекдоти про студентів, то радимо відвідати найкращий український гумористичний сайт, який легко найти в Інтернеті за адресою joke.betaproject.net.

У той же час, в книзі професора з Південної Кореї, н епристойні анекдоти про горезвісного "Вовочку", переповнені матірною лексикою, здатно ю змусити почервоніти навіть портових вантажників, переплітаються з цікавими поясненнями. У них говориться, що нібито "без подібної лексики неможливо зрозуміти багато реалії російського життя".


Південнокорейський русист, який на своїй домашній інтернет-сторінці написав, що захоплюється російською літературою, також помістив у своєму підручнику вірш. На відміну від анекдотів, укладачі підручника не перевели його на корейську мову. У наведених римах використані вкрай нецензурні та образливі вислови стосовно більшості великих фігур російського політичного ландшафту - від президента і голови уряду до лідерів опозиційних партій. З урахуванням досить суворих стандартів корейської цензури, яка не допускає відвертих описів, навряд чи зміст віршів було б можливо опублікувати на корейській мові.


Посол РФ в Сеулі направив ноту протесту в МЗС Південної Кореї з вимогою відкликати дані підручники з продажу та вжити відповідних заходів впливу щодо їх автора. В іншому випадку, як сказано в ноті, посольство залишає за собою право звернутися до місцевих органів правосуддя.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 2009 | Дата публікації: 16-07-2013 | Додав: admin | Теги: анекдоти про студентів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]