Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2017 » Вересень » 7 » У наступному році буде діяти туристична поліція
19:43
У наступному році буде діяти туристична поліція


 

 

Як дають зрозуміти останні новини України, зовсім скоро в країні може з’явитись своя туристична поліція. За створення такого відділу, у всякому разі, виступають одесити. Така ідея вже втілена в законопроект і вже до кінця 2017-го або ж на початку 2018-го буде розглянута вищим законодавчим органом країни.

Чому це потрібно?

Останні новини України повідомили про те, що рівень злочинності в курортних містах країни цього року жодним чином не зменшився, і, навіть зріс. Звичайно, це вкрай негативно впливає не тільки на імідж України в цілому, але й на бізнес.

Голова управління Національної поліції Одещини в одному з інтерв'ю повідомив, що окремий відділ поліції — туристичний — відповідно до плану, не буде працювати протягом цілого року, але в сезон найбільшої туристичної активності, тобто з першого числа травня до половини вересня, буде активно діяти.

Дещо іншими будуть і завдання туристичної поліції. Окрім традиційного розкриття та реакції, представники нового відділу, як вказують останні новини України, будуть змушені також надавати сервісні послуги іноземцям, унеможливлювати (попереджувати) будь-які злочини проти туристів.

За задумом творців законопроекту, туристична поліція повинна бути максимально оснащеною технічними засобами. Оскільки вона — обличчя країни, то повинна асоціюватись із порядком та безпекою.

Такий хіт дозволить зробити українські курорти більш привабливими для іноземців. Як приклад, Голова управління продемонстрував журналістам статистику по одному з елітних районів Одещини — Аркадії. Із введенням в ньому велопатрулів кількість злочинних випадків зменшилась на 60%.

Як у світі?

Туристична поліція — це не винахід українців. Такі відділи активно працюють протягом багатьох років і в інших розвинених країнах. Доцільність свого існування вже довели відповідні відділи в Тайланді, Туреччині, Греції та деяких інших країнах світу. Звернутись до них можна безпосередньо при зустрічі на вулиці, або ж зателефонувавши за спеціальним номером.

Як правило, усі представники туристичної поліції мають спеціальні нарукавники, добре володіють англійською мовою. Головне їхнє завдання — вирішити завдання швидко та мирно. У більшості випадків, представник туристичної поліції приймають позицію гостя країни, однак, не завжди. Вони, як правило, не займаються розкриттям серйозних злочинів (грабежів, вбивств, згвалтувань, тероризму тощо).


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 969 | Дата публікації: 07-09-2017 | Додав: admin | Теги: туристична поліція | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]