Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2019 » Квітень » 15 » У NASA є нові докази - вода на Місяці
21:31
У NASA є нові докази - вода на Місяці


 

Вода на Місяці: у NASA є нові докази

Вчені NASA отримали нове підтвердження наявності води на поверхні Місяця. Волога з’явилася в результаті впливу на небесне тіло метеоритів.

Вода на Місяці: у NASA є нові докази

Дослідники національного космічного відомства США і лабораторії прикладної фізики Університету Джона Хопкінса в Лорел довели, що потоки метеоритів, які падають на Місяць, наповнюють тонку атмосферу короткоживучою водяною парою.

Коли потік метеоритів падає на поверхню Місяця, звільнена вода потрапляє в екзосферу і поширюється через неї. Близько третини цієї пари приземляється назад на поверхню Місяця.

– Отримані дані допоможуть вченим зрозуміти історію місячної води – потенційного ресурсу для підтримки довгострокових операцій на Місяці і дослідження людиною глибокого космосу, – йдеться у звіті вчених.

В NASA спростувують, що виявлена вода прибувала тільки від метеоритів.

– Ми знаємо, що частина води повинна надходити з Місяця, тому що маса води, що вивільняється, більша, ніж маса води в метеоритах, – відзначили дослідники.

Вчені припускають, що вода, яку вдалося виявити, могла бути закладена ще на початку існування Місяця.

До слова, керівник NASA Джим Бріденштайн заявив, що агентство планує співпрацювати з Україною у сфері дослідження Місяця.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 731 | Дата публікації: 15-04-2019 | Додав: adminA | Теги: NASA, докази, вода на Місяці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]