Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2018 » Липень » 19 » У надрах Землі виявили квадрильйони тонн діамантів - скарб під ногами
23:53
У надрах Землі виявили квадрильйони тонн діамантів - скарб під ногами


 

 

Скарб під ногами: у надрах Землі виявили квадрильйони тонн діамантів

В надрах Землі виявили квадрильйон тонн недоступних алмазів.

Науковці із Массачусетського технологічного інституту натрапили на масштабні поклади діамантів. Припускають, що вони можуть становити кілька квадрильйонів тон, інформує BFMTV.

Підземний “скарб” розміщений від 145 до 240 кілометрів нижче поверхні нашої планети. Через це дістатися до нього наразі не є можливим з огляду на технологічний розвиток людства.

Діаманти утворюються під екстремальним тиском і екстремальною температурою в найглибшій частині земних надр і з’являються поблизу поверхні лише завдяки вулканічним виверженням, які трапляються досить рідко.

Дослідники знайшли діаманти випадково. Під час роботи на нижніх кордонах “кратонічного коріння” їх здивувало те, як там пришвидшується рух звукових хвиль.

Тоді вони віртуально відтворили каміння з різних комбінацій мінералів, щоб вирахувати, як швидко звукові хвилі проходять крізь них. І саме діаманти дали схожий результат, який сильно відрізнявся від інших. Саме тому вчені впевнені, що віднайшли саме це дорогоцінне каміння.

Раніше вчені припускали, що поклади діамантів у земній корі в 1000 разів менші. Однак небагато з них в майбутньому опиняться на прилавках ювелірних магазинів, оскільки залягають дуже глибоко, а на поверхні Землі з’являються через рідкісні вулканічні виверження, між якими може пройти десятки мільйонів років.


За матеріалами Новини науки
Переглядів: 827 | Дата публікації: 19-07-2018 | Додав: adminA | Теги: надра Земл, скарб під ногами, квадрильйони тонн діамантів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]