Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2017 » Липень » 25 » У надрах Місяця є вода - з’ясував Міжнародний колектив планетологів
21:42
У надрах Місяця є вода - з’ясував Міжнародний колектив планетологів


 

Вчені вражені відкриттям на Місяці

Міжнародний колектив планетологів з’ясував, що у надрах Місяця є вода.

Раніше за допомогою спеціального супутника вчені помітили на Місяці :скляні гранули в складі вулканічних порід. Відповідне дослідження оприлюднене в журналі Nature Geoscience, передає Phys.org.

Відповідні дані вдалося отримати за допомогою встановленого на індійському супутнику Chandrayaan-1 інструменту Moon Mineralogy Mapper, який здатний одночасно вимірювати температуру поверхні Місяця і вивчати її мінеральний склад.

Учені кажуть, що вміст води в деяких гранулах є дуже малим, але породи, в яких знайшли ці гранули, розташовані на великих ділянках на і під поверхнею Місяця. Науковці приблизно підрахували, що в одній тонні поверхні Місяця може бути до 946 мілілітрів води, що досить багато для абсолютно «безводного» небесного тіла.

«Ми виявили, що вода розподілена по всій поверхні Місяця. Той факт, що майже всі магматичні утворення показують присутність води, дозволяє припустити, що велика частина надр Місяця є вологою», –зазначив учасник дослідження Ральф Міллікен з Університету Брауна в США.

Разом з тим, вчені ще не знають точного походження води в надрах земного супутника. Раніше її сліди в небесному тілі були виявлені місіями Apollo, в ході яких на Землю доставлялися зразки грунту. Крім того, водяний лід також міститься в затемнених кратерах на полюсах Місяця.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 878 | Дата публікації: 25-07-2017 | Додав: adminA | Теги: надрах Місяця, Міжнародний колектив планетологів, вода | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]