Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 16-04-2024
Головна » 2016 » Лютий » 11 » Тривалість польотів літаків глобальне потепління змінить
20:42
Тривалість польотів літаків глобальне потепління змінить


 

Літаки, що літають між Європою та Північною Америкою, проводитимуть більше часу в повітрі через глобальне потепління. Про це йдеться в дослідженні, проведеному вченими з університету Рідінга, яке опубліковано в журналі Environmental Research Letters.

Як повідомляє Nplus1, збільшення викиду в атмосферу вуглекислого газу безпосередньо впливає на атмосферу і рух вітрів. У своїй роботі дослідники розглянули, як збільшення концентрації вуглекислого газу в атмосфері вплине на рух висотної струменевої течії і, відповідно, тривалість польотів.

Вони розрахували зміну швидкості повітряних потоків для трансатлантичних рейсів між Лондоном і Нью-Йорком і мінімальний час польотів між цими двома містами. Прогноз складено на найближчі 20 роки. Враховується, що концентрація вуглекислого газу в атмосфері стабільно збільшуватиметься щороку.

Тривалість перельотів з Нью-Йорка в Лондон зросте в середньому на п'ять хвилин. Через це ймовірність затримки літака збільшиться до 15 відсотків. У той же час, тривалість польоту зі зворотного маршруту скоротиться. Ймовірність того, що політ Лондон – Нью-Йорк буде займати менше 5 годин 20 хвилин, зросте майже вдвічі. Цей розрахунок ґрунтується на торішньому рекорд тривалості трансатлантичного перельоту, який склав 5 годин 18 хвилин.

Час польотів в цьому напрямі одночасно і скоротиться, і збільшиться, в цілому політ туди-назад буде займати більше часу. Загальна тривалість польоту зросте на 1 хвилину 18 секунд. Зараз політ з Лондона в Нью-Йорк займає в середньому 5 годин 38 хвилин, а назад близько 6 годин 40 хвилин.

В цілому, якщо врахувати всі трансатлантичні перельоти, вийде 2 тис додаткових годин польоту в рік. Літаки використовуватимуть додатково майже 7,2 млн галонів палива (27,3 млн л.), що спричинить збільшення витрат авіакомпаній майже на $22 млн. В результаті, викид вуглекислого газу в атмосферу зросте на 70 млн кг.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 1263 | Дата публікації: 11-02-2016 | Додав: adminA | Теги: Глобальне потепління, польоти літаків | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]