Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 16-04-2024
Головна » 2018 » Вересень » 6 » Тепловий насос - виготовлення в домашніх умовах
14:02
Тепловий насос - виготовлення в домашніх умовах


 

Тепловий насос - виготовлення в домашніх умовах

Економна надійна опалювальна система приватного будинку є одним з важливих питань, які доводиться сьогодні вирішувати власникам котеджів і особняків. Для вирішення такого завдання найбільш оптимальні два варіанти: придбання теплових насосів в комплекті з відповідним обладнанням та самостійне виготовлення теплового насоса в домашніх умовах. Варіант покупки є більш простим і вимагає значно менших витрат часу, проте при обмеженому фінансуванні придбати таке дороге устаткування досить накладно, а часом навіть неможливо. При цьому не грає особливої ​​ролі, купували ви тепловий насос, або змайстрували його самостійно, він в будь-якому випадку буде більш економним і вигідним, ніж газове і електричне опалення. Вся справа в тому, що при витраті певної кількості електроенергії на роботу теплового насоса теплової енергії з грунту викачується в п'ять разів більше.

У разі наявності необхідного для покупки насоса кількості грошей слід розрахувати необхідну потужність, яку можна дізнатися завдяки проведенню деяких досить простих розрахунків. Після цього потрібно вибрати джерела постійного низько потенційного тепла. Наступним етапом буде буріння свердловин без установки обсадних труб. Для цього слід укласти угоду з однією з відповідних компаній, які здійснюють буріння. У готові свердловини встановлюються колектора, після чого в горизонтальні траншеї укладаються трубопроводи і вся система заповнюється теплоносієм. В якості теплоносія відмінно підійде спиртовий розчин, приготований з частини спирту і 6-7 частин води. Перевага такого теплоносія слід віддати через його стійкості до замерзання при негативних температурах.

Принцип функціонування такого теплового насоса є дуже простим і доступним для людей, які мають елементарними знаннями про фізичні процеси. Теплоносій з спиртового розчину, яким заповнений перший контур, циркулює по трубопроводу-теплообміннику в землі і температура його на кілька градусів збільшується. Потім цей теплоносій надходить в компресор теплового насоса. Тут відбувається обмін теплом з холодоагентом в компресорі. Під час адіабатичного процесу стиснення температура холодоагенту зростає і теплова енергія передається воді, якою заповнений третій контур опалювальної системи.

Так як же зробити в домашніх умовах такий тепловий насос і інші вузли системи? Все було б досить просто, якби не конструкція самого компресора, який можна зробити лише в заводських умовах.

У зимовий період такий тепловий насос можна використовувати для обігріву будинку, а влітку, коли необхідно знизити температуру, система може використовуватися в якості кондиціонера. Саморобне виготовлення теплового насоса є нескладним завданням, якщо зрозуміти загальний принцип його функціонування, який ідентичний роботі звичайного холодильника. При цьому виходить зворотний процес. Зовні забирається теплова енергія і передається повітрю всередині приміщення. Побутова холодильна установка діє навпаки, тобто: всередині морозильної камери досягається негативна температура за рахунок роботи компресора, який виводить тепло зсередини корпусу через задню стінку всередину приміщення. Якщо ви маєте намір зробити тепловий насос самостійно, тоді необхідно запастися терпінням і деякою кількістю грошей, які знадобляться для придбання найнеобхідніших матеріалів.

У всякому разі деякі пристосування і автоматику доведеться все ж придбати, оскільки виготовити її в домашніх умовах досить складно. Якщо ж у вас буде все зібрано, то об'єднати окремі вузли в одну систему буде досить просто. У мережі Інтернет можна знайти велику кількість креслень і рекомендацій від майстрів-умільців, ось тільки компресор доведеться все-таки замовити на заводі.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 1034 | Дата публікації: 06-09-2018 | Додав: admin | Теги: Теплові насоси | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]