Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2017 » Вересень » 21 » Тепер курсує Китаєм найшвидший у світі потяг. ВІДЕО
21:43
Тепер курсує Китаєм найшвидший у світі потяг. ВІДЕО



З четверга, 21 вересня, магістраллю Пекін-Шанхай почали курсувати високошвидкісні потяги зі швидкістю 350 км/год.

Про це повідомляє Сіньхуа. "Зі столичного Південного вокзалу в Шанхай відправився поїзд "Фусінь" ("Відродження") з максимальною швидкістю 350 км/год", - йдеться у публікації.

Підвищення швидкості руху поїздів дозволило скоротити час у дорозі між двома мегаполісами до 4 годин 28 хвилин. Починаючи з четверга у двох напрямках між Пекіном і Шанхаєм буде запущено 14 поїздів "Фусінь".

"Ці потяги настільки популярні, що квитки на сьогодні були розпродані ще тиждень тому", - повідомив представник Китайської залізничної корпорації Хуан Сінь. Нині загальна протяжність високошвидкісних залізничних колій у Китаї сягає 22 тис. км.

За цим показником Китай лідирує у світі. Зокрема, лінія Пекін-Шанхай, найбільш завантажена в КНР високошвидкісна залізнична магістраль, щорічно в середньому перевозить понад 100 млн пасажирів.

Нині "Фусінь" є найбільш швидкісним поїздом, що перебуває в експлуатації приватних структур.

Раніше повідомлялося, що китайська аерокосмічна корпорація CASIC (Сһіпа Aerospace Science and Industry Corp) оголосила про початок розробки власного Hyperloop, який з'явиться в Ухані. Планується, що швидкість досядне 1000 км/год.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 887 | Дата публікації: 21-09-2017 | Додав: adminA | Теги: китай, найшвидший у світі потяг | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]