Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2016 » Листопад » 16 » Таємничу карликову планету відкрили вчені
14:46
Таємничу карликову планету відкрили вчені


 

В Сонячній системі вчені виявили ще одну карликову планету. Її діаметр складає 531 кілометр, рік на ній триває 1100 земних років. Саме це сприяє її віддаленню від Сонця.

Про це повідомляє Міжнародний астрономічний союз. Невелика карликова планета отримала індекс 2014 UZ224.

Група вчених, що займається пошуками «темної енергії» випадково знайшла планету. Астроном Девід Гердес з Університету в Енн-Арборі зі студентами 2 роки тому вивчав знімки з потужного телескопу DECam.

На початку цього року на цих знімках окрім натяків на темну енергію дослідники виявили невідомий об’єкт.

В ході порівняння розташування зірок та інших джерел світла знаходився невідомий об’єкт усередині Сонячної системи.

Після цього провели спостереження з телескопу в обсерваторії Серро-Тололо (Чилі). Гердер заявив, що їм вдалося відкрити третій за розташуванням об’єкт Сонячної системи, а саме карликову планету. Її розмір дорівнює половині Харона, супутника Плутона.

Планета знаходиться на границі між астероїдами та справжніми карликовими планетами. За розрахунками Гердеса, рік на планеті становить 1139 земних років. Це в п’ять разів більше, ніж триває рік на Плутоні. Вчені вважають, що відкриття допоможе знайти їм омріяну «планету ікс».

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 1240 | Дата публікації: 16-11-2016 | Додав: adminA | Теги: таємнича карликова планета, вчені | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]