Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 18-04-2024
Головна » 2018 » Листопад » 7 » Свої супутники Казахстан запустить на ракеті Маска, а не Роскосмосу
19:15
Свої супутники Казахстан запустить на ракеті Маска, а не Роскосмосу


 

 Казахстан запустить свої супутники на ракеті Маска, а не Роскосмосу

Казахстан здійснить запуск двох супутників KazSaySat і KazistiSat — наукового і технологічного призначення відповідно — з допомогою американського носія Falcon 9 компанії SpaceX, зробивши вибір на користь нього, а не однієї з російських ракет.

Про це повідомляє DW.COM.

Як повідомив прес-секретар міністерства оборонної і аерокосмічної промисловості Асет Нуркенов, рішення продиктоване виключно фінансовими міркуваннями — так дешевше. Дані про вартість пуску Нуркенов не назвав пославшись на «комерційну таємницю». При цьому він не виключив, що у подальшому подібні космічні апарати Казахстан буде відправляти і з космодрому «Байконур».

Запуск запланований на 19 листопада з космодрому військової бази Ванденберг (штат Каліфорнія).

KazSaySat був зібраний в Алма-Аті в Інституті космічної техніки і технологій. Його завдання — моніторинг природних явищ, в тому числі землетрусів. KazistiSat буде використаний для прогнозування роботи апаратів цієї конфігурації в космосі.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 802 | Дата публікації: 07-11-2018 | Додав: adminA | Теги: не Роскосмос, ракета Маска, казахстан, супутники | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]