Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2018 » Травень » 23 » Створять найхолодніше місце у Всесвіті на МКС
13:23
Створять найхолодніше місце у Всесвіті на МКС


 

На МКС створять найхолодніше місце у Всесвіті

На Міжнародну космічну станцію відправили «Лабораторію холодних атомів», яка дозволить провести унікальний експеримент по заморожуванню частинок речовини до температури, що дуже близька до абсолютного нуля.

Пише platfor.ma Експеримент під назвою Cold Atom Laboratory (CAL) призначений для того, щоб поспостерігати за частинками речовини в особливих умовах для вивчення квантової поведінки.

Атоми охолодять до температури, найбільш близької до абсолютного нуля (−273,15 °C) – а це вже холодніше за космос за бортом МКС або будь-яку точку в глибинах Всесвіту. Якщо бути точними, науковці обіцяють досягти температури лише «на 0,0000000001 градуса вищої за абсолютний нуль».

У разі успіху експерименту швидкість атомів максимально сповільниться. Надхолодними атомами сформується стан матерії, відомий як конденсат Бозе-Ейнштейна.

Раніше його вже створювали на Землі, але через гравітацію планети його можна було спостерігати лише декілька долей секунди. У NASA сподіваються, що в космосі результат буде кращим.

Також дослідження допоможе зрозуміти темну енергію. «Дослідження цих гіперхолодних атомів може перевернути наше розуміння матерії та фундаментальної природи гравітації.

Експерименти, які ми проведемо з CAL, допоможуть нам краще зрозуміти гравітацію та темну енергію – одні з найбільш поширених сил у Всесвіті», – наголошує Роберт Томпсон, учений проекту CAL в Лабораторії реактивного руху NASA.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 825 | Дата публікації: 23-05-2018 | Додав: adminA | Теги: МКС, Всесвіт, найхолодніше місце | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]