Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2016 » Квітень » 19 » Створили безпілотний дрон, який працює на водні, британці
21:17
Створили безпілотний дрон, який працює на водні, британці


 

Британська компанія енерготехнологій Intelligent Energy створила безпілотний дрон, який працює на двох водневих паливних елементах.

Тестування нового безпілотника експерти енергетичної групи провели на фермі неподалік від Лондона, передає Euronews.

Як зазначає директор з розвитку бізнесу компанії Intelligent Energy Джуліан Хьюз, розробка значно вплине на ринок дронів.

«На відміну від електричних дронів, які літають 15 хвилин, а потім потребують зарядки батарейок протягом кількох годин, час польоту водневих аналогів зростає до однієї-двох годин, а необхідність заряджати аккумулятор взагалі відпадає, - пояснює фахівець. – Для "дозаправки" необхідно лише замінити резервуар з воднем, на що піде близько хвилини».

За словами Джуліана Хьюза, розроблений дрон забезпечується енергією від водневих елементів, а вихлопний газ — це гарячий пар.

    «Зверху знаходяться батареї, які живляться від кисню, який ми беремо з повітря, нагнітаючи за допомогою пропелерів, а внизу розташований водень, - пояснює фахівець. - Кисень і водень проходять через пластини батареї, виробляючи електрику».

Intelligent Energy нещодавно підписала контракт з “великим виробником дронів”, однак на досягнутому зупинятися не збирається. Фахівці енергетичної групи мають намір застосувати використану у безпілотному літальному апараті технологію у безлічі пристроїв: від автомобілів до смартфонів.

Збільшення тривалості польоту і зменшення часу на дозаправку розширить спектр застосування дронів, зокрема, в таких галузях, як пошуково-рятувальні роботи, аерофотозйомка, землеробство і поштові послуги.

За оцінками незалежної дослідницької фірми MarketsandMarkets, до 2020 року ринок дронів, розвиток яких нині стримує невелика дальність польоту і тривала підзарядка батарей, досягне 4,9 млрд євро.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 1202 | Дата публікації: 19-04-2016 | Додав: adminA | Теги: на водні, британці, безпілотний дрон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]