Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 23-04-2024
Головна » 2013 » Липень » 15 » Створено ручку, яка здолає неграмотність
23:30
Створено ручку, яка здолає неграмотність



Дехто переконаний, що залежність від програм, які перевіряють правопис, зробила людей жахливо неграмотними, а активне використання Інтернету практично звело нанівець використання ручок. Практично всі листи нині набираються на комп'ютері, що істотно погіршило почерк більшості людей. Однак винахідники нової ручки сподіваються, що розроблений ними пристрій допоможе розв'язати обидві ці проблеми. За іронією долі, сама ручка містить всередині невеликий комп'ютер, пише FederalPost.

Дітище двох німецьких підприємців, Lernstift є звичайною ручкою зі звичайними чорнилами, однак всередині неї міститься спеціальний датчик руху і невеликий комп'ютер, що працює від акумулятора під управлінням операційної системи Linux з Wi-Fi чіпом. Зібрані воєдино ці компоненти дозволяють ручці розпізнавати певні рухи та письмові форми, крім того у неї багатий словниковий запас. Якщо ручка "відчуває" неакуратність почерку, вона буде м'яко вібрувати. Крім того, розробники сподіваються зробити свій пристрій досить розумним, щоб коли людина робила граматичну помилку, ручка також вібрувала.

"Ручка матиме два режими - каліграфії та орфографії. Коли ручка перемикається в режим орфографії - вона може розпізнавати слова і порівнювати їх з базою даних. Якщо слово виявиться нерозпізнаним, пристрій буде вібрувати", - повідомив співзасновник Lernstift, 33-річний Даніель Каезмахер.

Керівництво компанії Lernstift, що по-німецьки означає "Навчальне перо", каже, що їхня ручка передовсім призначена для дітей, які тільки вчаться писати. Ідея створити таку ручку спала на думку одному із засновників компанії, 36-річному Фальку Вольські торік, коли його 10-річний син робив свою домашню роботу.

"Його син старанно працював над своїм домашнім завданням і намагався не відволікатися. Тоді Фальк подумав, що має бути ручка, яка подаватиме дитині сигнал у випадку помилки, що дозволить йому залишатися сфокусованим", - пояснив Каезмахер.

Через півтора року завзятої роботи засновники Lernstift представили свій проект у Kickstarter, щоб почати збір коштів і перевірити інтерес до проекту. Перші 100 користувачів, які підтримали проект, отримають ручки по 89 євро. Як очікується, це відбудеться вже цього року. Після того як почнуться офіційні продажі, вартість диво-ручки становитиме 130-150 євро.

Однак, перш ніж пристрій потрапить на ринок і стане масовим, винахідникам належить виконати чимало роботи. "Попереду у нас є багато тестів, які необхідно провести, і ми почнемо їх найближчим часом. За словами Каезмахера, в експерименті візьме участь цілий клас середньої школи.

Нагадаємо, у школах Великобританії вже 5 років запроваджено заборону на використання вчителями червоного чорнила для перевірки робіт учнів. Такий захід вжито з метою "не травмувати" і "не засмучувати" учнів виглядом їхніх письмових завдань, що пройшли перевірку вчителя.



За матеріалами Новини науки
Категорія: Останні відкриття науки | Переглядів: 1857 | Дата публікації: 15-07-2013 | Додав: adminA | Теги: Створено ручку, яка здолає неграмотність | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]