Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2015 » Червень » 1 » Стала реальністю електромагнітна зброя
22:45
Стала реальністю електромагнітна зброя


 

До недавнього часу про зброю, яка знищує ворожу електроніку без шкоди людям і будівлям, ми знали тільки з науково-фантастичних фільмів. Військово-повітряні сили США підтвердили, що створили таку технологію, і вона може бути розгорнута з допомогою високоточної крилатої ракети класу «повітря — земля» (JASSM). Зброя розроблялося в рамках військової програми CHAMP.

Технологія знаменує собою новий вид зброї. Ракета JASSM, яку розробила компанія Lockheed Martin, є ідеальною платформою для CHAMP, так як її можна використовувати на бомбардувальниках і винищувачах.

Можливості технології реальні і доступні вже сьогодні. Це діюча система, і вона вже в руках наших тактичних військово-повітряних сил, — заявив генерал-майор Томас Масіелло (Thomas Masiello) з дослідницької лабораторії ВПС США.

У 2012 році аерокосмічна компанія Boeing провела успішні льотні випробування електромагнітного випромінювача, який вивів з ладу комп’ютери в будівлі, що імітувала військову базу супротивника. За словами Boeing, під удар потрапили навіть камери відеоспостереження.

Ракета обладнана електромагнітною гарматою, що стріляє мікрохвильовими снарядами, які викликають різкі скачки напруги, вражаючи всі підключені до мережі електрообладнання.

Керівник програми CHAMP Кіт Колман (Keith Coleman) заявив, що технологія знаменує «нову еру в прийомах ведення війни». За його словами, в найближчому майбутньому ця технологія зможе перетворювати електроніку ворога в даремні «цеглини» ще до прибуття на полі бою солдатів або літаків.

Проте експерти побоюються, що проект може підстьобнути гонку озброєнь, яка змусить багато країн світу зайнятися створенням власної електромагнітної зброї.

Раніше професор Тревор Тейлор з Королівського Об’єднаного інституту оборонних досліджень (Великобританія) заявив, що висока залежність західних країн від електроніки робить їх більш вразливими до електромагнітних атак.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 3574 | Дата публікації: 01-06-2015 | Додав: adminA | Теги: стала реальністю електромагнітна зб | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]