Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 16-04-2024
Головна » 2013 » Листопад » 6 » Стає нічим дихати на Землі. ВІДЕО
22:28
Стає нічим дихати на Землі. ВІДЕО


На Землі стає нічим дихати

Рівень вуглецю в атмосфері сягнув рекордних показників за останні 800 тисяч років. Це невтішний висновок Світової метеорологічної організації. І з кожним роком ситуація погіршується. Більша частина шкідливих викидів надходить у повітря внаслідок згоряння палива. А головним фактором глобального потепління є діяльність людини.

Якщо так піде й далі, то зупинити "парниковий ефект” не вдасться, і до середини цього століття світова температура підвищиться щонайменше на 2 градуси, кажуть експерти.

Мішель Жарро, генеральний секретар Світової метеорологічної організації:

"Вуглекислий газ є дуже стійким, тому фактично не існує жодних хімічних реактивів, які могли б природн ім шляхом повністю ліквідувати СО2 в атмосфері. Ці випари залишаються у повітрі дуже довго – сотні років, а може, й довше. Відтак, ті заходи, яких ми вживаємо або навпаки не вживаємо зараз, матимуть наслідки дуже тривалий час”.

Танення льодовиків та підвищення рівня океану – це перші провісники глобального потепління, які дедалі частіше призводять до погодніх аномалій. Наступного тижня представники 190 країн збираються у Варшаві на кліматичну конференцію ООН. Вони мають узгодити нову угоду щодо скорочення викидів вуглецю, яка повинна набути чинності у 2020 році.



За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 1660 | Дата публікації: 06-11-2013 | Додав: adminA | Теги: нічим дихати на Землі. ВІДЕО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]