Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2015 » Червень » 10 » Спосіб добувати воду на Місяці винайшли вчені
19:13
Спосіб добувати воду на Місяці винайшли вчені


 

Дослідники пропонують добувати воду за допомогою дистиляції.

Американські та російські дослідники пропонують майбутнім колонізаторам супутника Землі добувати воду за допомогою дистиляції (випаровування рідини з подальшим охолодженням та конденсацією пари). Про це пише Lenta.ru. Результати своїх досліджень автори опублікували в журналі Icarus.

Автори пропонують дистилювати ту воду, яка, імовірно, починає випаровуватися з місячного ґрунту під час сходу Сонця. До таких висновків автори дійшли, проаналізувавши дані спостережень. Так вони припускають можливість існування періодичних фазових перетворень води на Місяці.

Дослідники вважають, що попри вкрай розріджену атмосферу супутника Землі й мале прискорення вільного падіння, з настанням ночі на Місяці вода починає охолоджуватися, а на світанку - випаровуватися.

Для того щоб зібрати воду, вчені пропонують розставити спеціальні пластикові куполи, на яких удень могла б конденсуватися вода. За розрахунками планетологів, з кожного кубічного метра місячного реголіту можна зібрати до 190 мілілітрів води.

Як зазначають вчені, незважаючи на те, що на полюсах Місяця води набагато більше, в інших районах супутника її можна видобувати не менш успішно: за сонячну добу (вона триває приблизно стільки ж, як і земний місяць) тут можна зібрати достатній обсяг води.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Останні відкриття науки | Переглядів: 1561 | Дата публікації: 10-06-2015 | Додав: adminA | Теги: спосіб добувати воду на Місяці вина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]