Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2017 » Лютий » 16 » Сьомий континент відкрили геологи
16:39
Сьомий континент відкрили геологи


Геологи відкрили сьомий континент

На Землі існує сьомий континент Зеаландія площею близько 4,9 мільйона кілометрів.

До такого висновку дійшла група австралійських та новозеландських геологів, яка опублікувала звіт на сайті Геологічного товариства Америки, повідомляє life.pravda.com.ua.

"Використовувані в даний час конвенції та визначення континентальної кори, континентів і мікроконтинентів не вимагають модифікації для визначення Зеландії", – уточнюється у звіті.

Геологи дійшли висновку, що Нова Зеландія та Нова Каледонія – не ізольовані острівні ланцюги, а фрагмент частково зануреного континенту.

На сьогодні 94% Зеаландії перебуває під водою. Це є результатом витончення земної кори під час попереднього суперконтинентального розпаду і подальшої ізостатичної рівноваги.

Вчені зазначають, що це не раптове відкриття, а поступове усвідомлення: "10 років тому ми не мали накопичених даних або впевненості в інтерпретації, зараз ці дані є".

Останні два десятиліття ці вчені досліджували геолого-геофізичні дані окремого фрагменту у земній корі у південно-західній частині Тихого океану. За площею він більше території Індії, та був частиною суперконтиненту Гондвани.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 1114 | Дата публікації: 16-02-2017 | Додав: adminA | Теги: сьомий континент, Геологи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]