Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2005 » Листопад » 26 » Солодощі допомагають їсти більше, не страждаючи від проблем травлення
19:14
Солодощі допомагають їсти більше, не страждаючи від проблем травлення


Солодощі допомагають їсти більше, не страждаючи від проблем травлення Святкові гуляння представляють серйозну загрозу не тільки для тих, хто стежить за фігурою і сидить на дієтах, але і для людей, які часто зазнають дискомфорт при переїданні. Арнольд Берстад та його колеги з госпіталю Ловісенберг Дьяконель в Осло розробили незвичайний підхід, що дозволяє позбавитися від відчуття тяжкості в шлунку навіть після повноцінного святкового застілля.

Вони пропонують звернути увагу на солодощі. Як показало дослідження, цукор стимулює блукаючий нерв, який контролює процес травлення, мова, дихання та інші важливі функції організму.
Так, солодкі продукти посилають сигнали шлунку через блукаючий нерв. У результаті шлунок розслабляється і тепер він може вмістити більше їжі. Відповідно, солодкий смак допомагає людині більше їсти, не відчуваючи при цьому дискомфорту.

У той же час розслаблений м'яз шлунка призводить до того, що вже з'їдена їжа більш зручно розташовується усередині. У результаті, незважаючи на те, що шлунок повністю наповнений, людина не відчуває тяжкості. Тому вчені не рекомендують відмовлятися від десерту.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 2575 | Дата публікації: 26-11-2005 | Додав: admin | Теги: десерт, переїдання | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]